Raadhuisstraat 25
9697PP
BLIJHAM
tel. 0597-561719

20220512 – GVAV-Rapiditas boekte een eenvoudige 0-2 zege op ASVB. Joël de Jong in de eerste helft en Arco Bartelsman in de tweede helft tekenden voor de goals. Komende zondag komen onze buren van FC Lewenborg op bezoek.

Wie als onwetende toeschouwer naar deze wedstrijd kwam kijken, kon de indruk krijgen dat het hier om een oefenwedstrijd ging. In en naast het veld was sprake van een relaxte sfeer waarin scheidsrechter Egbert Koning zijn debuut op dit niveau maakte en prima in de sfeer van de wedstrijd floot en het niet moeilijk had. Verschillende supporters van ASVB spraken geheel ongevraagd al de verwachting uit dat GVAV kampioen zou gaan worden.
Daarvoor moest natuurlijk wel gewonnen worden maar dat ging niet vanzelf. Keeper Richard Zuidema bleek een enorme sta-in-de-weg en anders was er altijd nog een verdediger die een schot wist te blokkeren. Op grond eerder observaties had GVAV-trainer Bas Veldman in de voorbespreking gemeld dat de ASVB-keeper moeite had met hoge ballen maar in deze wedstrijd pakte hij ze allemaal.
Het duurde dan ook tot de 32e minuut voordat Joël de Jong de bal na een geblokkeerde aanval in de hoek kon schuiven (0-1). Enkele minuten later kreeg Ivar Bruins van ASVB twee heel aardige mogelijkheden op een tegentreffer maar hij wist niet te scoren. Opvallend was wel dat Roald van Geffen in Bruins een tegenstander had die net zo snel was als hij. Veel meer wapenfeiten vielen er in de eerste helft niet te noteren.
In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld. In de 55e minuut kwam de bal via een mooie combinatie van Ingmar Liezenga en Joël de Jong bij Arco Bartelsman terecht die de bal moeiteloos kon binnentikken (0-2).
ASVB dat naar verluidt met zeven invallers speelde, drong niet echt meer aan en GVAV had de score misschien nog wel hoger op kunnen voeren maar een aantal doelpogingen van vooral Ingmar Liezenga werden door de ASVB-keeper vakkundig gepareerd.
De stand aan kop is nu als volgt:
GVAV 21 14 3 2 51 (57-16)
Rolder Boys 21 14 4 3 46 (63-23).
Valthermond 20 14 3 3 45 (55-31)
WKE’16 19 12 2 5 38 (55-31)

Dat WKE’16 nog op 19 staat, komt doordat er nog geen uitslag voor WKE’16 – Annen in Sportlink staat.

ASVB – GVAV-Rapiditas 0-2 (0-1)
Scoreverloop:
32. Joël de Jong 0-1. 55. Arco Bartelsman 0-2.
Scheidsrechter: Egbert Koning.
Toeschouwers: 101 (80 van ASVB en 21 van GVAV).
Geel:
geen.
Man of the match: Ramon Nijdam.
Citaat van de dag: Jelle Slagter.
De gehaktbal werd pas na de wedstrijd getest en Jelle wilde wel weer op tijd naar huis. ‘Heb je de gehaktbal al weggespoeld?’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Roald van Geffen, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Tom Klooster, Joël de Jong, Ricardo Postema, Leon Knol, Arco Bartelsman, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
58. Dion Paapst voor Patrick Venema.
78. Jorn van Aalsum en Lars Brouwer voor Tom Klooster en Roald van Geffen,
87. Serdan Bayrak voor Leon Knol.

Andere uitslagen

Nieuw Buinen – Rolder Boys 0-8. Gruno – Peize 1-6. Helpman – Valthermond 0-4. De uitslagen van WKE’16 – Annen en Veendam 1894 – FC Lewenborg staan op moment van schrijven (23.02 uur) nog niet in Sportlink maar op www.voetbalnoord.nl staat 0-0 respectievelijk 3-2. Stadskanaal was vrij.