Nijlanderstraat 34
9451BM
ROLDE
tel. 0592-241436

20220501 – GVAV-Rapiditas moest op bezoek bij Rolder Boys met een 3-2 nederlaag huiswaarts keren. Na drie minuten stond het al 1-1 door doelpunten van Siemen Krikke van Rolder Boys en Patrick Venema. In de tweede helft zetten nogmaals Krikke en Ferdi Hidding de thuisclub op 3-1. De 3-2 door een eigen doelpunt in de allerlaatste seconde was voor de statistiek.
Verderop in dit verslag staan de consequenties voor de stand in de tweede klasse L. Komende zondag komt hekkensluiter Nieuw Buinen naar Sportpark Kardinge.

Wie wel eens in de bestuurskamer van Rolder Boys geweest is, weet dat daar aan de muur een enorm uitvergrote foto hangt van vijf jeugdspelers van Rolder Boys met daarin een jonge en nog onschuldige Johan Derksen. Die foto staat trouwens ook op de website van de club.
Kijkend naar de muur zei ik dan ook: ‘Ik zie dat jullie Johan niet gecanceld hebben.’ En die constatering was juist.
GVAV moest aantreden zonder linksback Roald van Geffen die aan de wedstrijd bij Valthermond een enkelblessure overgehouden heeft waarvan hij nog niet genezen is. Hij zorgt aanvallend altijd voor gevaar op links en zonder hem is dat een stuk minder.
De wedstrijd begon als een wervelwind. In de tweede helft minuut bereikte een pass over de hele linksvoor Siemen Krikke die veel ruimte had gekregen van Tom Klooster die vervolgens met een simpele schijnbeweging het Rolder bos ingestuurd werd, waarna Carsten Meijwaard kansloos was op de droge knal van de linkerspits (1-0). Nog geen minuut later verkeek de linksback van Rolder Boys zich op de stuit van de bal en het handige loopje van Patrick Venema die het maar met een lob probeerde die keeper Raimo Bruinsma te machtig was (1-1).
Hierna begon een tactisch schouwspel met wel wat dreiging over en weer maar nauwelijks kansen tot in de 36e minuut. Siemen Krikke kwam opnieuw vrij voor Carsten Meijwaard maar de GVAV-keeper wist zijn inzet nu wel te keren en de rebound ging na wat gerommel naast.
Na de rust veranderde er niet veel in het spelbeeld maar Rolder Boys was wel gevaarlijker dan GVAV. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat Siemen Krikke in de 68e minuut de 2-1 op zijn naam kon schrijven. In de 74e minuut leek een gelijkmaker mogelijk toen Ingmar Liezenga een rebound in kon schieten maar de bal door de keeper voor de zekerheid over het doel gestompt zag worden, hoewel de bal zonder die actie waarschijnlijk ook overgegaan was.
In de 76e minuut kwam Boyd Kooy het veld in om voorin als stormram op te treden. Dat is nu al een aantal keer gebeurd, ook in wedstrijden waarin niets meer op het spel stond, maar geen enkele keer heeft dat iets opgeleverd. Ook deze keer niet – Boyd won welgeteld één kopduel. Sommige spelers zijn verdedigend zeer sterk in duels maar aanvallend helemaal niet. Dat is helemaal geen schande maar wat Boyd betreft moeten we deze conclusie nu wel trekken.
In de 83e minuut leek al de 3-1 te vallen maar keeper Carsten Meijwaard redde tweemaal buitengewoon fraai. Dit was eigenlijk de eerste wedstrijd dit seizoen waarin hij kon laten zien wat hij waard is. In de 87e minuut was het de ingevallen Rolder Boys-topscorer Ferdi Hidding die Carsten wel kansloos liet (3-1). In de slotseconde werkte Jasper Kroon de bal nog in de eigen goal maar misschien is deze goal aan het eind van de rit alleen nog nuttig voor het doelsaldo van GVAV (3-2).
De stand aan kop is nu als volgt:
GVAV 19 14 3 2 45 (53-16)
Valthermond 18 13 2 2 42 (41-21)
Rolder Boys 19 12 4 3 40 (53-23).
WKE’16 19 12 2 5 38 (55-31)

Als GVAV en Valthermond alle resterende wedstrijden winnen, eindigen beide ploegen gelijk en dan is het doelsaldo beslissend. Op dit moment is dat +37 versus +20. Ploegen die geregeld met grote cijfers verliezen, zijn Gruno en Nieuw Buinen. GVAV moet komende zondag thuis tegen Nieuw Buinen maar Valthermond moet nog tegen beide ploegen. In de laatste speelronde is GVAV uitgespeeld maar speelt Valthermond de slotwedstrijd tegen Nieuw Buinen.
Het is ver vooruitkijken maar duidelijk is dat elke goal kan nuttig zijn.
Voor wie een verslag van de wedstrijd tegen Annen gemist heeft – dat klopt: ondergetekende was geveld door een klassieke griep.

Rolder Boys – GVAV-Rapiditas 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 2. Siemen Krikke 1-0. 3. Patrick Venema 1-1. 68. Siemen Krikke 2-1. 87. Ferdi Hidding 3-2. 90+4. Jasper Kroon (e.d.) 3-2.
Scheidsrechter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 350.
Geel:
Per Kirchoff, Jasper Kroon (Rolder Boys). Ricardo Postema, Ingmar Liezenga (GVAV).
Rood: Joël de Jong (GVAV), tweemaal geel.
Man of the match: Carsten Meijwaard.
Citaat van de dag: Jorn van Aalsum.
Jorn was verbaasd over de lengte van de spelers van Rolder Boys. ‘Als ik bij hen zou spelen, zou ik de op twee na kleinste zijn!'
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum, Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Tom Klooster, Joël de Jong, Ricardo Postema, Leon Knol, Arco Bartelsman, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
66. Lars Brouwer en Jordi Paapst voor Jorn van Aalsum en Patrick Venema.
76. Boyd Kooy voor Arco Bartelsman.
81. Dion Paapst voor Daniël de Vries.

Andere uitslagen

Gruno – WKE’16 1-3. Valthermond – Stadskanaal 2-2. Nieuw Buinen – Veendam 1894 0-1. Annen – ASVB 2-1. Helpman – Peize staat nog niet in Sportlink maar op www.voetbalnoord.nl staat 4-1. FC Lewenborg was vrij.

Gehaktballentest 2021-2022
De gehaktballentest is ook vaak aanleiding tot grappen en opmerkingen. Vrijwel altijd wordt geprobeerd de score al na afloop van de wedstrijd te achterhalen – maar die wordt altijd pas in het verslag geopenbaard. Deze keer werd gemeld dat deze bal van de keurslager kwam en dat ze de andere even opzij hadden gelegd 😊.
De bal bij Rolder Boys was echter zoals altijd: aan de rulle kant maar verder smakelijk: 7,8.