Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5422133

De zich niet van bewust zijnde ontwikkelingen in de kantine hoorde Re Cencent de treurige ontwikkelingen aan dat Marat zijn biezen kon pakken. Dit zijn altijd droevige ontwikkelingen wat ondergetekende niet vrolijk stemt. Door meerdere afzeggingen begonnen we met een minimale bezetting aan de wedstrijd. Of het aan het niet meespelen van Marat lag of aan de tegenstander blijft in nevelen gehuld maar de strijdmakkers van de Kardinge-bewoners legden een goede partij voetbal op het ‘zompige’ kunstgrasveld. Alle linies sloten goed aan en er ontwikkelde zich een amusante wedstrijd. Toch maakten de gasten de openingsgoal  in de 5e minuut uit een corner omdat er niet goed werd gedekt door onze verdedigers. In de 10e minuut werd Lars gevloerd in het strafschopgebied en Lesley wist met dit buitenkansje wel raad (1-1). Langzamerhand kregen we een veldoverwicht wat resulteerde in diverse mogelijkheden. Re Censent zag een fantastisch mooi hakje van Lars, een ’nice shot'  van Harry en Lars die de bal op de lat uiteen zag spatten. Zoals zo vaak moet je wel zelf scoren, doe je dat niet dan doet de tegenstander dat wel. Wederom uit een corner kwam WEO weer naast de onzen (2-2). Dit is wel een aandachtspuntje en moeten wij hierop beter anticiperen. Henk mopperde dat dit soort onoplettendheid ook vaak op de training gebeurt waardoor je onnodig tegendoelpunten krijgt (‘slappe hap’).
Vlak voor rust was het ‘goudhaantje’ Ana die met een prachtige uithaal de 3-2 op het scorebord bracht.
Na de thee had Martijn twee spelers gearrangeerd, namelijk Abe en Lukas die verdienstelijk invielen. De tweede helft was van mindere kwaliteit en kwamen er irritaties over en weer. Harrie raakte geblesseerd en viel uit waardoor Rob weer zijn stek in de verdediging in nam en  maakte WEO de 3-3. In dezelfde minuut een verrassende schuiver van Ana die de keeper te machtig was (4-3). Lars wist uit een vrije trap de 5-3 te scoren maar een uitbraak van WEO resulteerde in de 5-4. Scheidsrechter Gert Jan stuurde nog een speler van het log spelende WEO van het veld wegens wegtrappen van de bal, een terechte beslissing omdat hij ageerde tegen een scheidsrechterlijke beslissing. Henk wordt  bedankt voor het vlaggen en Gert Jan voor het fluiten van de wedstrijd.
Het werd in de slotfase nog even spannend maar wij kwamen als de overwinnaars uit deze doelpuntenfestijn en behaalden wij daarmee onze eerste zege wat betekent dat wij komende zondag met goede moed naar Haren afreizen om wederom het zoet der overwinning te proeven.