9752AD
HAREN GN
tel. 050-5268797

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-3

De voorlaatste ronde van deze najaarscompetitie alweer en ditmaal brengt dat uw jo17-3 naar het zuiden van de stad. We zijn op bezoek bij Helpman, sportpark de Esserberg vandaag het decor. De anders zo levendige thuishaven van de blauw-witte thuisploeg en parkgenoot Be Quick ligt er wat verlaten bij deze zaterdagmiddag; ook hier zijn de gevolgen van de Corona maatregelen duidelijk voelbaar. Het is nog steeds hopen op betere tijden...

Ook sportief zouden betere tijden voor onze helden meer dan welkom zijn. Door consequent 'op-zich-te-winnen' wedstrijden (meestal nipt) te verliezen is de ploeg naar de bedenkelijke regionen van de ranglijst gezakt: gezien de voetballende kwaliteiten die wel degelijk in het team zitten een wat mager resultaat. Met nog 2 wedstrijden te gaan wordt de noodzaak om met punten naar huis te gaan steeds groter en vandaag lukt dat zo waar ook: een heel nerveuze eerste helft (afgesloten met een heel, heel gelukkige 0-1 voorsprong) wordt gevolgd door een hele sterke start van het tweede deel waarin het verschil tot 0-4 oploopt. Het laatste kwartier wordt die voorsprong nog bijna weer weggeven, maar bij het eindsignaal is de teller bij 3-4 blijven hangen: de 1e winst sinds 30 oktober is een feit!

Die punten lijken er in eerste instantie niet echt aan te komen. Als om half drie de bal voor het eerst over het vernieuwde hoofdveld van de voor de gelegenheid in een rood shirt gestoken thuisploeg rolt is het vooral Helpman dat de dienst uit maakt. Met weer drie gastspelers in de gelederen maakt GVAV een nerveuze indruk en miscommunicatie, meerdere keren met-meerdere-spelers-voor-dezelfde-bal-gaan en slordige passing maken dat er veel te veel balverlies wordt geleden om de thuisploeg ook maar enigszins onder druk te kunnen zetten. De roodgehemde dame en heren spelen duidelijk gestructureerder, zijn veel op onze helft in balbezit en krijgen ook wel wat kansen om het verschil op het scorebord te zetten. Dat lukt ze echter niet: meer dan een flink aantal corners haalt Helpman er niet uit. Als de langverwachte openingstreffer dan na een kwartier eindelijk valt blijkt dat vanuit buitenspel positie: door het oog van de naald, maar nog steeds 0-0. Een paar momenten later lacht vrouwe Fortuna onze helden zelfs nog harder toe: een prachtige combinatie tussen Di Feng en Emin scheurt de rode verdediging open en eerstgenoemde rondt beheerst af: 0-1! Tegen alle verhoudingen in, in hoofdletters... De rest van de eerste helft blijven de veldverhoudingen gelijk, maar gescoord wordt er niet meer: 0-1 voor en rust.

Hoe anders begint de tweede helft! GVAV oogt super gemotiveerd, stoort vroeger en effectiever en blijft vaker en langer in balbezit. Dat betaalt zich ook al vrij snel uit: na een paar minuten gebruikt Di Feng de ruimte die hem wordt gegeven om aan te leggen voor zijn tweede van de dag (0-2) en weer niet lang daarna is Mats eindstation voor een fraai uitgespeelde aanval: 0-3. Als gastspeler Collin weer even later een vuurpijl in de winkelhoek jaagt (0-4) lijkt de buit binnen, maar niets is minder waar. De thuisploeg blijft aandringen en de concentratie bij onze mannen lijkt een beetje afgenomen. Nadat wild uitverdedigen via een medespeler pardoes voor de voeten van een aanvaller landt (1-4) en keeper Joost een ogenschijnlijk houdbaar hobbelballetje laat lopen (2-4) worden de laatste 10 minuten toch nog spannend. Die spanning neemt nog verder toe als een rare kluts zomaar in de kruising verdwijnt (3-4), maar verder loopt het niet meer op: 0-4 + 10 minuten billenknijpen is uiteindelijk een 3-4 overwinning.