9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

'Het kan verkeren'. 'De bal is rond.' Of, ook een hele fraaie dooddoener: 'Het blijft voetbal; wedstrijden worden niet op papier gespeeld'. Aan het begin van deze druilerige zaterdagmiddag staat uw jo17-3 met 2x verlies en 1x winst in de u ongetwijfeld welbekende voetbal.nl app één-na-laatste in de 2e klasse 07, bepaald niet een heel geweldige start van dit seizoen. Trouwe supporters en lezertjes die de verrichtingen van onze helden langs de lijn en/of in deze verslagen hebben gevolgd weten echter dat beide verliesbeurten met slechts  1 doelpunt verschil waren: van overklast worden was tot nu toe geen sprake en met een beetje meer geluk zou het ook wel eens de andere kant op moeten kunnen vallen...

Tegenstander van vandaag zijn de paars gehemde heren van de jo17-2 uit Bedum, 'hometown' van Arjen Robben. De sv Bedum is al een aantal jaar een club in opkomst en brengt met een vriendelijke, open en heldere visie op jeugdvoetbal eigenlijk altijd wel leuk voetballende teams op de been. Dit elftal is daarop geen uitzondering: met vergelijkbare, maar voor de Bedumers iets gunstiger uitpakkende resultaten op zak treden zij deze zaterdagmiddag met een puntje voorsprong en het nodige vertrouwen onze helden op het (heuse gras-)veld 5 tegemoet.
Het werd een van begin tot eind bijzonder spannende en gelijkopgaande strijd. Twee momenten in die zinderende 80 minuten blijken beslissend: het enige (prachtige) doelpunt van de wedstrijd een paar minuten na rust en een onwaarschijnlijk knappe redding van onze doelman op een eveneens  prachtig genomen vrije trap bepalen de eindstand na bijna anderhalf uur billenknijpen op een ditmaal voor GVAV eens gunstig uitpakkende 1-0.

Het is druk op en rond Kardinge, deze zaterdagmiddag. Buiten het sportpark lopen bommetjes uithoudingsvermogen een triathlon, binnen de poorten lijken alle juniorenteams wel tegelijk een thuiswedstrijd te hebben. Deert onze mannen niet: na zich op het oefenveld gedegen te hebben ingespeeld laten we iets na half drie de bal voor het eerst rollen. Met een weer redelijke complete selectie: Semih en Yassin zijn nog geblesseerd (beterschap, hopenlijk zien we jullie snel weer!) en Parsa ontbreekt, maar verder is iedereen er weer, zodat in tegenstelling tot voorgaande weken alleen Fadhl als gastspeler is opgeroepen om wat wissels achter de hand te hebben.
Net als afgelopen week is de eerste helft grotendeels voor de bezoekers. De wat grotere mannen uit Bedum gebruiken hun fysieke voordeel goed (geholpen door een scheidsrechter die veel door laat gaan), combineren bij tijd en wijle leuk en weten zo de druk vol op doelman Pim en zijn verdedigers Wessel (prima wedstrijd!), Ids,  Jorn, Lars en later Jesper te houden. Die hebben echter eigenlijk overal wel een antwoord op en na pakweg een kwartier zonder doelpunten krijgen de blauw-wit-roden dankzij hun tomeloze en niet aflatende inzet wat meer grip op de wedstrijd: waar we de middellijn die eerste 15 minuten maar zelden over wisten te komen krijgen Di Feng, Mats en Max nu af en toe zelfs mogelijkheden om de voorhoede in stelling te brengen. Niet dat het al te veel oplevert: ook aan de andere kant van het veld wordt solide verdedigd en tot echte kansen komen Kevin, Thomas, Emin en later Tije helaas niet. De wedstrijd verhardt een beetje (veel overtredingen en overtredinkjes aan beide kanten met als dieptepunt het met een bloedneus uitvallen van Lars), maar de nul blijft ondanks een aanhoudend licht veldoverwicht van de bezoekers voor beide teams op het (denkbeeldige) scorebord: ruststand 0-0.

De tweede helft begint stormachtig voor GVAV(geen echte storm: het regende even, maar de wind valt zeker voor Kardinge erg mee. Qua spel, wordt hier bedoeld...). Di Feng (sowieso de hele wedstrijd dé man op het veld aan GVAV kant) speelt zichzelf op Iniesta-waardige wijze vrij en 'lanceert' Emin. Die trekt op Robben-achtige wijze naar binnen (moet je juist tegen Bedum maar durven...) en produceert vervolgens vanaf de zestien een prachtig en onhoudbaar schot in de kruising: 1-0! Dat komt aan bij de Bedummers en een tijdje lang hebben onze mannen het betere van het spel. De irritaties over en weer lopen op (en daarmee het aantal overtredingen) , maar dankzij adequaat ingrijpen van de leidsman en beide coaches nooit helemaal uit de hand. Gezonde wedstrijdspanning noemen we dat, zeker in een strijd zo spannend als deze. Want billenknijpen dat was het langs de kant: met 2 vrije trappen (1x briljante redding van onze keeper en één op de paal) hadden de bezoekers de beste kansen, maar ook een slotoffensief verandert niks meer aan de stand: 2x 40 minuten (sportief) knokken eindigt in een 1-0 overwinning voor GVAV.

En dan doen onze helden ineens bovenaan in het eerder genoemde lijstje mee: dankzij nog te spelen inhaalwedstrijden en een groot aantal gelijke spelen in deze competitie is de 5e plek misschien een wat vertekend beeld, maar ondanks dat toch wel een beetje loon naar werken. Met volgende week een uitwedstrijd tegen koplopen HSC in het verschiet in ieder geval een leuke opsteker!