Burgemeester Boeremalaan 3
9934EM
DELFZIJL
tel. 0596 857 898

Na 2 mooie wedstrijden gespeeld te hebben tegen Hoogezand en Engelbert. Stond vandaag de vroege verre uitwedstrijd tegen Nec Delfzijl op het programma. De boys van Gvav 10-1 hadden deze tegenstander met dubbele cijfers verslagen.

De teambespreking ging vandaag vooral over positivisme en respect naar elkaar toe. Dit wil weleens op de trainingen wat minder gaan, maar uiteindelijk is voetbal een teamsport , en hoor je het met elkaar te doen , en elkaar te helpen.  Ook werd de focus gelegd op het samen verdedigen , wat een goed leerproces is voor 10-2.

Dan de eerste 25 minuten , de wedstrijd ging gelijk op. Er waren veel gelijk opgaande duels, en veel kansen voor zowel Gvav als Nec. Iker stond vandaag eens niet op scherp, zijn schoten vlogen net naast, of tegen de goed spelende keepster. Het was Nec dat fraai op voorsprong kwam door een flinke afstandpegel. Er werd blijvend gecoacht op het samen blijven verdedigen, de verdedigers Ismail, Malik, Alvin en Samuel hadden de neiging om hun mannetje te laten lopen , en mee naar voren te willen. Hierdoor ontstond er veel vrijheid voor de aanvallers van Nec om te schieten. Er werd dan ook een 2e goal gemaakt door Nec. Dit was jammer gezien de gelijke verhoudingen op het veld. Gvav bleef het proberen Iker, Adrian en Alessio waren weer vlakbij een goal. Vlak voor rust werd dan de terechte aansluitingstreffer gemaak door Ismaiĺ, hij pikte de bal goed op, en met een droge schuiver scoorde hij fraai.

De 3e 12 minuten gingen weer zeer gelijk op, het bleek een spannende pot te gaan worden. Gvav gaf eerst de 3-1 weg, door niet samen te verdedigen, en liep hierdoor onnodig achter de feiten aan. Voorin zat het niet mee in de afronding, maar na 10 minuten in de 2e helft, mocht Alessio goed afmaken, na een strakke pass van Samuel 3-2 een mooie teamgoal. Gvav drukte de laatste 12 minuten door voor de 3-3 maar de bal wou er maar niet in bij Iker. Soms heb je van die dagen dat het niet wil met elkaar, en omdat de verdedigers nu ook allemaal naar voren gingen,  ontstond er veel ruimte achter de verdediging. De aanvallers van Nec maakte hier slim gebruik van, en in de laatste 5 minuten liep het terecht en geflatteerd uit naar 6-2.

Een spannende en vooral leerzame wedstrijd voor de jongens van 10-2. Het wou aanvallend en verdigend allemaal niet zo vandaag, dus kan je wel spreken van een offday met elkaar. Ook dat kan een keer gebeuren, maar gelukkig was het wel een mooie spannende pot om naar te kijken voor de ouders en trainers. Er werd dan ook sportief afgesloten met elkaar.