9743RK
GRONINGEN
tel. 050-3137702

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-3

Terwijl bijna alle andere teams 'vrij' hebben deze carnavalszaterdag reizen de mannen van uw jo17-3 af naar het westen van de stad: op een bijna verlaten sportpark West-End wordt vandaag de eerder uitgestelde wedstrijd tegen Lycurgus gespeeld. De voor de gelegenheid in een oranje shirt spelende tegenstander kwam voor de winterstop in dezelfde competitie uit als onze helden, maar tot een eerder treffen was het nog niet gekomen. Wel valt uit de (toegegeven voor hen iets betere) resultaten toen af te leiden dat het wel eens een spannende wedstrijd zou kunnen worden: Lycurgus eindigde welliswaar wat hoger, maar de resultaten die zij behaalden tegen ploegen waar wij ook tegen hebben gespeeld ontlopen elkaar eigenlijk  niet veel.

Het is echter wel corona- en vakantietijd: reden dat de toch al niet al te brede selectie van de jo17-3 vandaag aangevuld is met maar liefst 5 gastspelers: Ryvano,  Junmar en Kayne die dat al eens eerder voor ons hebben gedaan en 'debutanten' Ishmail en David. Bedankt mannen, zonder jullie inzet hadden we niet kunnen voetballen!
De wedstrijd, dan: GVAV komt verrassend sterk voor de dag en loopt gedurende de eerste helft (verdiend) uit tot een 0-2 voorsprong. Een ongelukkig opgelopen penalty bepaald de ruststand op 1-2, maar op dat moment lijkt er weinig aan de hand voor onze helden. De tweede helft toont helaas een heel ander beeld: de thuisploeg dicteert de wedstrijd en komt na een kwartier (ook terecht) op gelijke hoogte. GVAV krijgt ook daarna geen grip op het spel, kan nauwelijks nog aanspraak maken op nog een treffer en incasseert in de allerlaatste minuut zelfs de genadeslag: einduitslag 3-2.

En het begon zo mooi! Ondanks de vele invallers oogt GVAV grote delen van de eerste helft als een goed op elkaar ingespeeld team en zijn we in staat met enige regelmaat de weg te zoeken naar het doel van de thuisploeg. Echte kansen laten even op zich wachten, maar je 'voelt' als het ware dat die vanzelf gaan komen. Dat is ook zo en na een kwartier verzilveren we er ook 1: een mooie combinatie eindigt in een meer dan verdiende voorsprong. Lycurgus beperkt zich aanvallend tot de op-hoop-van-zege lange bal, maar weet daarmee onze solide defensie eigenlijk nauwelijks in de  problemen te brengen. Een grotere voorsprong hangt dan ook in de lucht en ook die komt er: na een half uur eindigt wederom een lekker lopende combinatie achter de goalie van de thuisploeg: 0-2. GVAV blijft  de bovenliggende ploeg, maar scoort niet meer. De thuisploeg doet dat op slag van rust wel: na een wat ongelukkig contact in ons zestien meter gebied gaat de bal op de stip en staat de ruststand op het scorebord: 1-2.

Maar wat een ander verhaal is de tweede helft! De eerste pakweg 10 tot 15 minuten van het tweede bedrijf gaan onze helden nog 'gewoon' verder met waar ze mee bezig waren, maar als er niet gescoord wordt sluipen er allerlei slordigheden in het tot dan toe verzorgde spel van uw jo17-3. Individuele spelers maken steeds vaker merkwaardige keuzes, er  wordt (te) veel gelopen met de bal, linies sluiten niet meer aan, (veel te moeilijke) passes komen niet aan en (korte) combinaties worden niet meer gezocht. Dat alles helpt de thuisploeg die juist steeds beter begint te voetballen in het zadel en al snel staat het resultaat van dat spelbeeld ook op het scorebord: het is weer gelijk (2-2).  Het daarop volgende half uur is het langs de kant billenknijpen: gezien de wedstrijd als geheel zou een gelijkspel niet onverdiend zijn, maar die is nog verre van zeker! De thuisploeg raakt tot 2x toe de paal , torpedeert onze keeper en krijgt daar bijna een penalty voor (!?)  en ook aan de andere kant van het veld zijn wat kansjes: met name met vrije trappen hebben we in het verleden ook wel eens meer geluk gehad.
Net als iedereen zich bij de puntendeling heeft neergelegd beslist het lot anders: in de allerlaatste minuut zorgt geklungel in onze eigen zestien ervoor dat de bal daar maar niet weg komt en nadat een blauwgehemd mannetje of 3  de bal niet wegrossen haalt een dolgelukkige aanvaller van de thuisploeg alsnog de volle drie punten binnen: eindstand 3-2.