9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Onder een vriendelijk voorjaarszonnetje wordt vandaag door uw jo17-3 begonnen aan het 2e gedeelte van deze voorjaarscompetitie. Het eerste deel stond nogal eens in het kader van 'hernieuwde kennismakingen' (herkansingen zo u wil) waarin we veelal ploegen tegen kwamen waar tegen we het in de najaarscompetitie ook al eens hadden opgenomen; het tweede deel krijgen we vooral te maken met teams waar nog niet eerder tegen is gespeeld.

de tegenstander van vandaag, HS '88 uit Hoogezand, is zo'n ploeg. In een competitie waarin (bijna) iedereen van iedereen kan winnen (en verliezen) staan een hoop teams op ongeveer hetzelfde aantal punten als onze helden en de paarsgehemde bezoekers van vandaag zijn daarop geen uitzondering. Ook de tot nu toe door de gasten van vandaag tegen ons wel bekende ploegen behaalde resultaten ontlopen de onzen niet veel en er is dan ook alle aanleiding om een leuke, gelijk opgaande wedstrijd te verwachten; misschien zelfs wel een de laatste tijd zo zeldzaam geworden resultaatje? De open, spannende wedstrijd komt er inderdaad, maar de (punten-) beloning blijft weer eens uit: na 2x 40 minuten gaan de gasten met 3 punten terug naar Hoogezand, einduitslag 0-1.

Daar leken we zeker de eerste helft niet naar op weg. Ondanks wederom een groot aantal afwezigen (6 man ziek of geblesseerd), maar gesterkt door 3 gastspelers (Dorian, Sofyan en een vandaag ijzersterk optreden van Ishmael; dank mannen!) en een debutant (welkom Justin!) komt GVAV lekker uit de startblokken. De allereerste doelpoging komt na enige minuten nog op naam van de bezoekers, maar het zijn eigenlijk bijna de hele tijd onze mannen die de dienst uitmaken op veld 8. Combinaties lopen lekker, er wordt alleen diepte gezocht als die er ook is en bij balverlies wordt snel, goed en effectief afgejaagd: uw jo17-3 speelt als een geoliede machine en het wachten is op het moment dat dat ook  naar het (fictieve) scorebord vertaald wordt. Als de eerste serieuze kans daarop zich na een kwartier aandient vertoont het struikelblok van vandaag zich voor het eerst: hij gaat er niet in... De bezoekende keeper laat in de loop van het eerste bedrijf nog een paar keer zien dat hij in een bloedvorm steekt en alle pogingen ten spijt: met nog een paar minuten op de klok lijken we op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar dan komt die ene kans die elke ploeg wel krijgt: een misverstandje in onze verder zo solide spelende verdediging zet de spits van de bezoekers zomaar 1-op-1 met onze keeper en hij faalt niet: 0-1, waar we qua spelbeeld op dat moment best hadden mogen rekenen op een 3 a 4 tegen 0 voorsprong...  Heel goed gespeeld, misschien wel 1 van de meest overtuigende partijen dit seizoen, weinig (bijna geen) fouten gemaakt en toch met een achterstand de rust in: het zit niet mee...

Het idee waarmee onze mannen na de ranja terugkomen bij het veld is dan ook weinig verassend: gewoon zo doorgaan, komt goed. Dat doen de helden ook, maar de uitkomst is helaas precies hetzelfde als het eerste bedrijf: het veldoverwicht is duidelijk zichtbaar, kansen genoeg, maar geen doelpunten... GVAV scoort uiteindelijk wel, maar vanuit buitenspel positie zodat we met de zo onfortuinlijk opgelopen achterstand het laatste kwartier in gaan. Die wordt gebruikt voor een alles-of-niets poging waarbij alles en iedereen naar het 'front' wordt gestuurd en beide partijen elkaar bijna uitsluitend nog met lange ballen bestoken (niet het fraaiste voetbal, wel spannend), maar het resultaat blijft hetzelfde: na 2x 40 minuten staat de teller nog altijd alleen dat ene doelpunt voor de 'verkeerde' ploeg.

Vervelend en frusterend? Ja. Met één van de leukst voetballende ploegen uit deze competitie na 7 wedstrijden en slechts 13 tegendoelpunten (maar 1 meer dan de koploper heeft geincasseerd!) door zelf te weinig te scoren steeds maar weer puntloos te eindigen en een wel heel bescheiden positie op de ranglijst in te nemen is jammer, maar niet onoverkomelijk. Er wordt namelijk week na week telkens wel aangetoond dat het wel kan: het kwartje hoeft maar even de goede kant uitvallen en dan ziet het al weer heel anders uit. Komt goed!