Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20220305 – In een vrij vlak maar op het eind wel spannend duel won GVAV-Rapiditas zondag met 3-2 van ASVB. In de zevende minuut zette Ingmar Liezenga GVAV-Rapiditas op voorsprong maar een minuut later was het alweer 1-1 door Thijs Kiewiet. Op slag van rust kwam de 2-1 op naam van Boyd Kooy. In de 68e scoorde ook Arco Bartelsman (3-1). In 90e minuut kwam ASVB nog naderbij door Bruce Tunjanan (3-2) maar in de extra tijd bleef GVAV-Rapiditas aan de goede kant van de score.

Op 28 november speelde GVAV de laatste competitiewedstrijd, ook thuis op Kardinge. Toen waren er 32 vrijwilligers en sporters met toegang aanwezig. Ruim drie maanden mocht er eindelijk weer met een onbeperkt aantal toeschouwers gevoetbald worden. Zo’n 120 toeschouwers waren op dit duel afgekomen dat onder lekker zonnetje maar toch wel een gure verraderlijke wind werd gespeeld.
Al in de derde minuut was Jordy Paapst dicht bij de openingstreffer. Zijn schot uit de draai ging net naast. In de zevende minuut was het wel raak. Ingmar Liezenga nam een hoekschop en kreeg de bal via een van de verdedigers een paar meter voor de achterlijn weer voor de voeten. Hij krulde de bal in verre bovenhoek: een wereldgoal (1-0).
In de minuut hierna mocht ASVB een hoekschop en Thijs Kiewiet kreeg de bal in de kluts voor de voeten en schoot binnen (1-1). GVAV had wel voortdurend een overwicht maar moest bedacht blijven op de counters van ASVB. In de eerste helft kwamen die niet uit de verf. Er waren wel mogelijkheden voor GVAV. In de 17e minuut schoot Ingmar naast en de 35e minuut was er een kopbal van Jordy op de kruising waar de keeper zijn hand ook nog tussen kreeg. In de 45e minuut was het Boyd Kooy die de bal uit een voorzet inkopte (2-1).
Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld. Uit een verre voorzet van Roald van Geffen vanaf links kreeg Arco Bartelsman de bal voor de voeten en kon hij 3-1 aan laten tekenen. Hierna begon ASVB toch wat meer aan te dringen en in de 79e minuut kwam Mart van der Veen met een gevaarlijke kopbal die Carsten Meijwaard tot zijn belangrijkste redding van de dag dwong. In de 90e minuut viel de aansluitingstreffer door Bruce Tunjajan uit een rommelige situatie (3-2).
Toen was het nog even een paar minuten billenknijpen maar echt gevaar voor het GVAV-doel ontstond er niet meer. De stand bovenin de tweede klasse L is nu als volgt:
Valthermond 26 uit 10
GVAV-Rapiditas 25 uit 9
Rolder Boys 20 uit 10
WKE’16 19 uit 11
ASVB 14 uit 8.

Komende donderdagavond wordt de uitwedstrijd tegen Nieuw Buinen ingehaald en de zondag daarop is de uitwedstrijd bij WKE’16. Op 13 maart is dan de topper thuis tegen Valthermond.

GVAV-Rapiditas 3-2 (2-1)

Scoreverloop: 7. Ingmar Liezenga 1-0. 8. Thijs Kiewiet 1-1. 45. Boyd Kooy 2-1. 68. Arco Bartelsman. 90. Bruce Tunjanan 3-2.
Scheidsrechter:
Ronny Lemstra.
Toeschouwers: 120.
Geel:
Marco van de Linde (ASVB). Joël de Jong (GVAV).
Man of the match: Boyd Kooy.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Roald van Geffen, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Tom Klooster, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga, Leon Knol.
Wissels:
75. Patrick Venema, Yoni Even-zur en Lars Brouwer voor Ingmar Liezenga, Jordy Paapst en Ramon Nijdam.
80. Moreiro Bacuna voor Arco Bartelsman.

Andere uitslagen

Annen – Peize 1-1. Stadskanaal – FC Lewenborg 7-0. Valthermond – Gruno 7-0. Helpman – WKE’16 1-0, Rolder Boys – Nieuw Buinen 3-0. Veendam 1894 was vrij.