Sluisvierweg 33
7814XC
EMMEN
tel. 0591-858855

20220306 – De wedstrijd tussen WKE’16 en GVAV-Rapiditas eindigde vandaag in een terecht 1-1 gelijkspel. Joël de Jong en Jan Scholten tekenden voor de goals. Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas de topper tegen Valthermond in de strijd om de eerste periodetitel.

Op 16 februari 2020 was GVAV voor het laatst op bezoek bij WKE’16. Dat was ook te zien aan het programmaboekje annex toegangsbewijs voor vandaag: daarin stonden alle gegevens van twee jaar geleden met bijvoorbeeld nog Rashid Conquet in de spelerslijst, Leudi Stoepman als assistent-trainer en Germanicus aan kop in de toenmalige tussenstand. Met andere woorden, een collectors item!
In de wedstrijd van vandaag gebeurde tot de 35e minuut helemaal niets. Toen was er een schot van Jochem Scholten dat nog van richting veranderd werd door Daniël de Vries maar door Anthony Pomstra toch nog over de lat werd geslagen. Een minuutje later stond Ingmar Liezenga oog in oog met keeper Wim Kok maar zijn lobje ging tegen de lat. In de 42e minuut was het wel raak. Joël de Jong leek te beginnen aan een dribbel die nooit tot succes zou kunnen leiden maar hij rommelde zich door de defensie van WKE’16 en passeerde Wim Kok met een slap schot gelost met zijn linkerbeen (0-1).
Kort na de rust moesten Ramon Nijdam en Daniël de Vries worden vervangen door Dion Paapst en Jorn van Aalsum. Het duurde in deze tweede helft een kwartier voordat er weer eens wat gebeurde. Doordat Leon Knol als stand in rechtsachter de buitenspelval ophief kon Robin Maat ongehinderd op Anthony Pomstra af. Na drie kapbewegingen waren er genoeg GVAV-verdedigers terug en mondde deze grote kans uit in een corner.
In de 64e minuut viel Jan Scholten net binnen het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Scholten zelf voltrok het vonnis (1-1). Daarna waren er nog wel mogelijkheden voor GVAV. Patrick Venema schoot in de 69e minuut naast waar hij de bal mogelijk beter af had kunnen geven. In de 73e minuut zou Ingmar Liezenga buitenspel gestaan hebben en werd zijn doelpunt afgekeurd. Daar kwam nog wel even een stevige discussie tussen de scheidsrechter en trainer Bas Veldman aan te pas.
Ook stof voor discussie was een overtreding van Mohamed Kadouri die in de slotfase de ingevallen Sem Folkerts in het strafschopgebied stevig omklemde maar volgens de scheidsrechter weer snel genoeg losliet. Zo bleef het bij 1-1 wat uiteindelijk toch wel een terechte uitslag was.
Komende zondag is er de topper thuis tegen Valthermond dat vandaag de koppositie van GVAV overnam. Valthermond heeft 29 punten uit 11 wedstrijden en GVAV 27 uit 11. Dit is ook de laatste wedstrijd van de eerste periode en dus staat in deze wedstrijd de eerste periodetitel op het spel.

WKE’16 – GVAV-Rapiditas 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 42. Joël de Jong 0-1. 64. Jan Scholten (penalty) 1-1.
Scheidsrechter:
Otmar Schoonderwoerd.
Toeschouwers: 140.
Geel:
Boris Rasevic, Jaimy Wessels (WKE’16).
Man of the match: de keuze vandaag was niet eenvoudig. Namen die vielen waren Jordy Paapst, Roald van Geffen en Anthony Pomstra. De rechterspits van WKE’16, Jaimy Wessels, een buitengewoon handige en gevaarlijke speler moet welhaast depressief geworden zijn van het feit dat hij vrijwel geen duel wist te winnen van Roald van Geffen. Roald was vandaag de man of the match.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Roald van Geffen, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Joël de Jong, Leon Knol, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
49. Dion Paapst en Jorn van Aalsum voor Ramon Nijdam en Daniël de Vries.
74. Sem Folkerts voor Arco Bartelsman.
85. Serdan Bayrak voor Patrick Venema.

Andere uitslagen

Nieuw Buinen – Stadskanaal 0-1. FC Lewenborg – Veendam 1894 2-2. ASVB – Rolder Boys 1-4. Gruno – Annen 0-4. Valthermond – Helpman 2-0. Peize was vrij.