Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20220313 – De topper om de eerste periodetitel werd zondag met 1-2 gewonnen door Valthermond. Na negentien minuten stond de eindstand al op het bord door goals van Milan Draijer (0-1), Patrick Venema (1-1) en Jordy Weggemans (1-2). Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Helpman.

In de laatste wedstrijd van de eerste periode stond de periodetitel op het spel in de wedstrijd tussen GVAV en Valthermond dat met twee punten voorsprong op GVAV aan het duel begon. Tegen de 300 toeschouwers zagen in de eerste helft een boeiende wedstrijd in een hoog tempo en met goed voetbal van beide kanten.
In de achtste minuut kon een van de spitsen van Valthermond ongehinderd op Carsten Meijwaard aflopen. De keeper wist de bal nog wel te blokkeren maar die rolde toch op het doel af. Malin Draijer was er als eerste bij en gaf de bal het laatste zetje (0-1).
In de 15e minuut schoot Jordy Paapst naast. In de 17e minuut kreeg Patrick Venema een vrije doortocht naar het doel van Valthermond en oog in oog met keeper Noah Sahetapy faalde hij niet (1-1). Twee minuten later stond het alweer 1-2. In een wat onoverzichtelijke situatie wist Jordy Weggemans de bal in te koppen.
Rond de 33e minuut had de gelijkmaker kunnen vallen. Na een corner schoot Arco Bartelsman in maar de keeper tilde de bal over de lat. Bij de daaropvolgende corners werd de bal van de doellijn gehaald en ging de bal een keer tegen de lat. In de 42e minuut werd een schot van Jordy Paapst ook van de doellijn gehaald.
Waar de eerste helft een hoge amusementswaarde had, viel de tweede helft zwaar tegen. Bij GVAV leek de fut er volledig uit en ook de ingebrachte wissels brachten helemaal niets. In de 58e minuut viel de beste kans van GVAV in de tweede helft te noteren. Roald van Geffen was op links het doel van dichtbij genaderd maar Noah Sahetapy wist zijn inzet te keren. Het was niet goed te zien of de bal op de goal bedoeld was of richting Ingmar Liezenga maar dat is verder niet belangrijk. De bal ging er niet in.
Aan de andere kant kreeg Valthermond betere mogelijkheden. In 59e minuut miste Milan Draijer en zo waren er nog een paar gevaarlijke situaties voor het GVAV-doel. Zo kon Valthermond de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en verdiend de eerste periodetitel mee naar huis nemen.

GVAV-Rapiditas – Valthermond 1-2 (1-2)

Scoreverloop: 8. Milan Draijer 0-1. Patrick Venema 1-1. Jordy Weggemans 1-2.
Scheidsrechter: Walter van der Kamp.
Toeschouwers: ongeveer 280.
Geel:
Ramon Nijdam (GVAV).
Man of the match: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Roald van Geffen, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga, Patrick Venema, Leon Knol.
Wissels:
65. Dion Paapst en Sem Folkerts voor Leon Knol en Patrick Venema.
70. Jorn van Aalsum voor Ramon Nijdam.
84. Serdan Bayrak voor Roald van Geffen.

Andere uitslagen

Veendam 1894 – Nieuw Buinen 1-0. FC Lewenborg – Helpman 2-0. Stadskanaal – Annen 5-1. Rolder Boys – Peize 1-0. ASVB – Gruno afgelast. WKE’16 was vrij.