9784PA
NOORDWOLDE GN
tel. 050-3014296

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-3

Oplettende lezertjes weten het: uw schrijvert gelooft in dit team, meer dan eens tegen de uiteindelijke uitslag in... Vaak hebben we na 2x 40 minuten 'net niet' geprobeerd om woorden te vinden om uit te kunnen leggen dat het betere team zijn niet automatisch betekent dat je ook wint, de ranglijst in de voetbal.nl app helaas niet wordt opgesteld naar aanleiding van wie de gezelligste ploeg is (want dat winnen ze glorieus, onze mannen: wat een leuke groep is dit!) en dat je voor 3 punten aan het einde van de wedstrijd minimaal 1x meer moet scoren dan die andere kleur. En dat alles zonder het te laten klinken als een excuus voor een tegenvallend resultaat...
Vandaag is het eens omgekeerd: een 'plotselinge' enorme scoringsdrang bij de blauw-wit-roden schroeft de einduitslag eigenlijk een stukje verder op dan het spelbeeld recht doet. De thuisploeg maakte zeker aanspraak op op-zijn-minst één, maar eigenlijk wel meer doelpunten en uw jo17-3 voorhoede bleek vandaag dodelijk effectief: eindstand een wel erg forse 0-7 overwinning voor onze mannen.

Dat lijkt er in aanloop naar deze oefenwedstrijd helemaal niet aan te komen, zo'n monsterzege. De ziekenboeg is weer overvol en we kunnen met pijn en moeite (en dankzij het gastoptreden van de sinds kort mee-trainende Abdu) net 12 man (waaronder 2 keepers) af laten reizen naar het bescheiden, maar leuke sportparkje van gastheren en tegenstander van vandaag: Noordwolde.
De zwart-geel gehemde tegenstanders komen uit in de 3e klasse competitie waar onze club- (en dit seizoen meer dan eens ook team-) genoten jo17-4 ook spelen en bezetten daarin een gezonde 6e plek. Tegen diezelfde jo17-4 speelden ze een paar maanden geleden nog gelijk; dat zien we als technische staf als een prima prestatie en reden om deze oefenwedstrijd aan te vragen.

De zomer komt er voelbaar aan als de bal om 10:30 voor het eerst aan het rollen wordt gebracht over het kurkdroge heuse grasveld. De zon schijnt volop en ook de weldegelijk aanwezige wind koelt spelers en toeschouwers nauwelijks af. Hoeft ook niet, want GVAV begint stormachtig: na 2 minuten is de 'nul' al van het scorebord en slechts een enkele minuten later heeft het net al 3x gebold, maar staat het dankzij geconstateerd buitenspel wel nog steeds 0-1... Gastheren Noordwolde zijn duidelijk zoekende naar een antwoord en worden daarbij na deze eerste stormloop in de wedstrijd geholpen door een steeds slordiger spelend GVAV.  Ondanks dat de beste mogelijkheden nog steeds voor onze helden zijn ontstaan ook aan de andere kant van het veld steeds vaker hachelijke situaties waarbij ook de thuisploeg een doelpunt had kunnen/moeten maken, maar een paar prima reddingen van Pim en 2 doellijnsafes van toegesnelde verdedigers zorgen ervoor dat na de eerste 40 minuten voor Noordwolde nog immer de nul op het scorebord staat.  Ook aan onze score verandert na die eerste minuten niets: ruststand 0-1.

Als de heren na de ranja weer op het veld terugkeren is de blauw-witte storm van de eerste minuten van deze wedstrijd ook weer terug: de eerste kansjes lijken weliswaar voor de thuisploeg, maar GVAV combineert zo gemakkelijk tot aan de andere goal onder de druk uit dat de score al na 10 minuten de 2e helft in is opgelopen tot 0-4. Teleurstelling en vermoeidheid (ook de thuisploeg zit bepaald niet breed in de wissels) eisen hun tol en de wedstrijd wordt meer en meer op één (de voor onze helden gunstige) helft gespeeld. Met lange ballen bereikt de thuisploeg een enkele keer nog wel een voorhoedespeler, maar solide verdedigen en een paar prima reddingen van keeper Joost zorgen ervoor dat de gastheren ook deze 40 minuten niet van die vermaledijde nul komen.  Zelf scoren we wel nog 3x: eindstand in deze veel minder éénzijdige oefenwedstrijd dan de uitslag doet vermoeden 0-7.