Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 15

9727KC
GRONINGEN
tel. 050-5252954

20220918 – GVAV-Rapiditas won zondag met 1-3 van SC Stadspark.
In de tiende minuut opende Cedwin Tel de score (1-0). Pas in de 70e minuut kwam GVAV-Rapiditas echt los. In een tijdsbestek van zes minuten scoorden Patrick Venema, Ingmar Liezenga en nogmaals Patrick Venema. Door deze zege gaat GVAV-Rapiditas verder in het bekertoernooi. Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas de eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse E in Coevorden tegen Germanicus.

Na negen minuten powerplay van GVAV was er opeens een counter van SC Stadspark waarbij de eenmalig gehanteerde buitenspelval bij GVAV niet goed functioneerde en Cedwin Tel alleen voor Carsten Meijwaard gekomen de bal in de verre hoek kon schuiven (1-0).
Ook hierna had GVAV een overwicht maar behalve een buitenspelgoal van Patrick Venema gingen alle doelpogingen min of meer recht op doelman Erwin Miedema af. Veel mogelijkheden kreeg GVAV ook niet van de verdediging van SC Stadspark die geleid werd door de bijna veertigjarige Peter Boonstra.
Na de rust was er aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. GVAV was veel sterker maar kreeg geen uitgespeelde kansen en SC Stadspark moest het doen met goed bedoelde pogingen tot counters.
De wedstrijd kantelde na drie wissels bij GVAV in 62e minuut. Opeens kwamen er kansen waaronder ook twee goede mogelijkheden voor SC Stadspark. In de 63e minuut ging een kopbal van Mart Nieland via Carsten Meijwaard tegen de lat. Even later ging een inzet van Ingmar Liezenga via de doelman over. Paidjaa Davidson Descelles kreeg in 67e minuut een mooie kans namens SC Stadspark maar schoot naast.
Met rushes aan de linkerkant kwam de ingevallen Roald van Geffen een aantal malen de verdedigers bij SC Stadspark voorbij. In de 69e minuut kopte hijzelf de bal tegen de lat maar even later had hij zijn eerste assist op Patrick Venema (1-1). In de 74e minuut zag de zoals altijd relaxt fluitende Theo Beijert een handsbal net binnen de zestien van SC Stadspark en Ingmar Liezenga liet deze kans niet onbenut (1-2.
In de 76e minuut zagen we een kopie van de gelijkmaker. Een assist Roald van Geffen en Patrick Venema die de bal binnen gleed (1-3). Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. In de slotfase was Tom Klooster dicht bij zijn eerste treffer voor GVAV. Eenmaal vond hij de keeper op zijn weg en zijn tweede poging zeilde net aan de kruising voorbij.
Het tweede elftal van GVAV mocht vanwege een periodekampioenschap in de reserve hoofdklasse in het vorige seizoen ook deelnemen aan de bekercompetitie. Met een 8-0 zege op Bellingwolde (vierdeklasser), een 4-0 overwinning op Farmsum (vijfdeklasser) en een 5-0 zege op Woltersum (vijfdeklasser) kwam ook GVAV 2 verder in het bekertoernooi.

Stadspark – GVAV-Rapiditas 1-3 (1-0)

Scoreverloop: 10. Cedwin Tel 1-0. 71. Patrick Venema 1-1. 74. Ingmar Liezenga 1-2. 76. Patrick Venema 1-3.
Scheidsrechter: Theo Beijert.
Toeschouwers: 52, waarvan ongeveer de helft namens GVAV.
Geel: geen.
Man of the match: spelers moeten wel zo’n 60 minuten gespeeld hebben om in aanmerking te komen en daarom kon Roald van Geffen het niet worden. Ramon Nijdam speelde ook vandaag weer heel sterk.
Citaat van de dag: Harry Zwiers, trainer van SC Stadspark. Het duurde lang voordat hij in de bestuurskamer verscheen. Naar zijn zeggen had hij een radio-interview met Tv Oost. Het was echter OOG Radio.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Jorn van Aalsum, Ramon Nijdam, Dion Paapst, Joël de Jong, Ricardo Postema, Leon Knol, Patrick Venema, Serdan Bayrak, Jordi Paapst.
Wissels:
62. Roald van Geffen, Arco Bartelsman (sinds kort MSc)en Ingmar Liezenga voor Dion Paapst, Serdan Bayrak en Jordi Paapst.
77. Achraf Charfi voor Leon Knol.
82. Niek Vreeman voor Patrick Venema.

Gehaktballentest 2021-2022
Voor de gehaktballentest tellen alleen de ballen uit de competitie mee, dus deze bal valt in de categorie ‘buiten mededinging’. Bij Stadspark waren de ballen in de maak. Dus die bal is niet getest.