Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 15

Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

20220910 – GVAV-Rapiditas won zaterdag de tweede bekerwedstrijd met 4-1 van vv Zuidhorn.
GVAV-Rapiditas scoorde al snel door Ingmar Liezenga maar tegen het einde van eerste helft vielen nog twee doelpunten. Jaap Jacobs tekende namens Zuidhorn voor de 1-1 en Serdan Bayrak zette GVAV-Rapiditas weer op voorsprong (2-1). Na de rust verhoogden Arco Bartelsman en Patrick Venema de score naar 4-1. Zondag 18 september speelt GVAV-Rapiditas de derde bekerwedstrijd tegen en bij Stadspark dat ook zijn tweede bekerwedstrijd verloor; deze keer met 0-2 van VVG.

GVAV begon goed aan de wedstrijd en in de vijfde minuut was het al raak. Ingmer Liezenga kon met een bekeken schot voor de 1-0 zorgen. Na een kwartier kroop Zuidhorn uit zijn schulp en begon mee te voetballen. Een kopbal in de 24e minuut had al de gelijkmaker kunnen betekenen. Even later schoot Arco Bartelsman in kansrijke positie over maar langzamer kreeg Zuidhorn meer grip op de wedstrijd en het wachten was op de gelijkmaker. Die viel pas in de 40e minuut uit een kopbal van Jaap Jacobs die daarbij niet helemaal goed gedekt werd door Jesse Klooster (1-1). Voor Jesse, die buitengewoon aardig speelde, was dat een leermoment maar hem viel weinig te verwijten: de doelpuntenmaker was ongeveer tweemaal zo oud als hijzelf en tegen zoveel ervaring valt weinig te beginnen.
Na de gelijkmaker werd er bij Zuidhorn even niet goed opgelet want binnen twintig seconden kon Joël de Jong Serdan Bayrak met een splijtende pass voor de keeper zetten (2-1). Na de rust viel wederom een snelle goal. In de 48e minuut wist Arco Bartelsman uit een afgemeten voorzet van Patrick Venema met een kopbal te scoren (3-1). In de 51e minuut kon Patrick zelf een goal bijschrijven. Nadat de bal in de verdediging van Zuidhorn wat ongelukkig was geraakt kon Serdan Bayrak Patrick een niet te missen kans aanbieden (4-1).
Hierna werd het een wel heel gezapig potje. Zuidhorn kon geen potten meer breken en GVAV voetbalde nog in het tweedeklasse-tempo van vorig seizoen. Dat zal in de competitie toch echt anders moeten. Zelfs met Marco Zuidberg als doorgewinterde oud-GVAV’er als assistent op de bank bij Zuidhorn bleef bij GVAV meer inspiratie achterwege.

GVAV-Rapiditas – vv Zuidhorn 4-1 (2-1)

Scoreverloop: 5. Ingmar Liezenga 1-0. 40. Jaap Jacobs 1-1. 40. Serdan Bayrak 2-1. 48. Arco Bartelsman 3-1. 51. Patrick Venema 4-1.
Scheidsrechter: Jeffrey Wolthof.
Toeschouwers: 85.
Geel: geen.
Man of the match: de jury had geen man of the match maar zijn medespelers vonden dat hij het moest worden: Jesse Klooster.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum, Ramon Nijdam, Niek Vreeman, Jesse Klooster, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Ricardo Postema, Leon Knol, Serdan Bayrak, Ingmar Liezenga.
Wissels:
46. Patrick Venema voor Ingmar Liezenga.
68. Dion Paapst en Achraf Charfi voor Joël de Jong en Serdan Bayrak.
81. Lars Brouwer voor Jesse Klooster.
89. Alex Sounga voor Leon Knol.

Gehaktballentest 2021-2022
Voor de gehaktballentest tellen alleen de ballen uit de competitie mee, dus deze bal valt in de categorie ‘buiten mededinging’. De bal van VVG kreeg een 8.7.