3e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 10

9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Oplettende lezertjes was het vast al opgevallen: het seizoen is al lang gestart en we hebben nog geen enkel verslag van de verrichtingen van uw j019-4 mogen ontvangen. Hoog tijd dus om aan te sluiten bij deze kersverse A-junioren en te horen hoe het er voor staat in de 3e klasse Zwaluwe Jeugdbeker poulefase die nu gespeeld wordt, maar voordat we dat doen stellen we eerst kort het team en haar prestaties tot nu toe aan u voor.

GVAV jo19-4 bestaat voor seizoen '22-'23 uit een combinatie van spelers die vorig seizoen of voor de jo17-3 of de jo17-4 uit kwamen.  Het is een grote groep (23 spelers!) waarbij 2 dingen opvallen:
  • de groep is erg jong voor een onder 19 competitie: slechts 1 werkelijke onder 19 speler, een groot aantal 1e jaars (o18) en zeker 6 spelers die ook nog in een o17 competitie uit zouden mogen komen (waarvan er 2 op moment van schrijven nog 16 moeten worden...).
  • Volkomen uniek voor een o19 team: in deze groep zitten maar liefst 3 uitstekende keepers!
Voorafgaande aan de wedstrijd van vandaag hebben onze helden al 3x de spreekwoordelijke degens mogen kruisen met stad- en/of provinciegenoten: 2x winst en 1x verlies maken dat ze vandaag toch wel een beetje verrassend als gedeeld tweede beginnen aan de ontmoeting met stadsgenoten en koploper in de poule, Lycurgus.
Toneel voor deze kraker (nummer 1 tegen nummer 2!) is veld 8 op ons eigen Kardinge. De herfst komt er duidelijk aan: het heeft veel geregend (en dus is het kunstgrasveld drijf en drijfnat), maar enorme hoeveelheden vers hemelwater blijft spelers en toeschouwers tijdens de 2x 45 minuten speeltijd gelukkig bespaard zodat de paraplu's langs de lijn grotendeels dichtgeklapt kunnen blijven.

Vanaf het eerste moment dat de bal gaat rollen zijn de spelopvattingen duidelijk: waar de bezoekers inzetten op 'de bal zo snel mogelijk naar voren' probeert GVAV met zorgvuldige(re) opbouw via meerdere schijven de 16 meter van de tegenstander te bereiken. Die laatste aanpak lijkt het meest succesvol en al in de allereerste minuten had de thuisploeg tot 2x toe de score kunnen openen, maar het lot beslist anders: een (zeldzame) fout in de verdediging wordt door de blauw-witte bezoekers genadeloos afgestraft: 0-1. Een flinke tegenvaller, maar geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten en dat doen onze helden dan ook niet. Dankzij hard, hard (maar sportief!) werken en net even wat scherper reageren van het hele team, maar met name middenvelders Mats en Max G. is het eigenlijk voornamelijk GVAV aan de bal, wordt er bijna uitsluitend op de helft van Lycurgus gespeeld en stapelen de kansen voor de thuisploeg zich op. Eén probleem: hij gaat er niet in! Zelfs opgelegde kansen die (vanaf de zijlijn gezien in ieder geval...) makkelijker te scoren dan te missen zijn worden niet verzilverd en zo kan het dat we na 45 minuten met een wel zeer onfortuinlijke 0-1 achterstand de rust in gaan.

Terwijl de spelers binnen aan de ranja zitten trekt een stevige plensbui over Kardinge en ondanks dat de lucht met de aankomst van de spelers voor het tweede bedrijf van deze wedstrijd weer opklaart houdt de storm op veld 8 aan: GVAV komt met nieuwe energie uit de kleedkamer en zet de bezoekers met stormachtig enthousiasme en wervelende combinaties nog verder vast op eigen helft. Na een paar minuten volgt daar ook de beloning voor: de bezoekende keeper onderschat een afstandschot(je) van uitblinker Max en laat de kletsnatte bal uit zijn handen en in het doel glippen: 1-1. Het offensief van onze mannen houdt ook na de aansluitingstreffer aan, maar het lijkt steeds lastiger te worden om de gehele weg naar het doel af te leggen. Het spel wordt geruime tijd grotendeels rond de middenstip gespeeld, totdat tien minuten voor het einde Ioannis een kluts vrij mag inschieten: 2-1! De bezoekers zetten daarna nog eens flink aan voor een slotoffensief en bereiken in die laatste minuten daadwerkelijk wat vaker het doelgebied van keeper Tom, maar het koelbloedige optreden van verdedigers Jesper, Jumar, Rick en Ishmail maakt dat echt hachelijke situaties uitblijven en de score ongewijzigd blijft: eindstand een verdiende 2-1 overwinning.

Met nog 1 wedstrijdweekend te gaan is het nog altijd spannend in de poule van onze mannen: de uiteindelijke winst blijft sowieso op Kardinge, maar kan zowel in handen van uw jo19-4, als die van parkgenoten Oosterparkers gaan vallen. Hoe dan ook nu al een top prestatie van dit piepjonge team!