Moeizaam gelijkspel GVAV-Rapiditas in Jubbega

Leidijk 20
8411ZM
JUBBEGA
tel. 0516-461375

20230423 – GVAV-Rapiditas speelde in en tegen Jubbega met 1-1 gelijk. Thymo de Vries maakte in de 45e minuut de 1-0. Ingmar Liezenga maakte de in 83e minuut de 1-1. GVAV-Rapiditas speelt pas weer op zondag 14 mei. Dan kunnen we op de fiets naar GRC Groningen.

De laatste wedstrijden speelde GVAV in een 4-3-3-formatie maar dat liep niet echt goed. Vandaag begon GVAV weer in het vertrouwde twee-spitsensysteem en dat leverde een kwartier lang heel aardig voetbal op. In de achtste minuut leek GVAV op 1-0 te komen. Patrick Venema schoot vanaf het rechterhoekpunt van de zestienmeter op de lat waarna de rebound van dichtbij door Arco Bartelsman binnengekopt werd. De vlag van de assistent-scheidsrechter van Jubbega ging omhoog voor buitenspel en daar had het ook alle schijn van. De camerabeelden na afloop wezen echter uit dat een VAR dit doelpunt goedgekeurd zou hebben.

Jubbega wist zich beter op GVAV in te stellen en het niveau van de wedstrijd werd wel wat minder. GVAV was ook niet gelukkig met voorzetten die steeds binnen handbereik van de keeper van Jubbega kwamen. Die keeper was in de 26e minuut aan de buitenkant van het strafschopgebied gekomen waarbij zijn pass voor de voeten van Joël de Jong belandde. Die had echter te lang werk voordat hij op het verlaten doel kon schieten en zijn schot ging ook niet hoog genoeg.
In 41e minuut was er een kans voor Ingmar Liezenga die zich op links vrij wist te draaien maar de bal ook met zijn zwakkere linkerbeen in moest schieten en daardoor een te slap schot afleverde. Jubbega had zich in de eerste helft voornamelijk beperkt tot achterover leunen zonder dat dat als het parkeren van de bus gekarakteriseerd kon worden. In de 45e minuut kwam het tot een vlijmscherpe counter die succesvol afgerond werd door Thymo de Vries (1-0).
In de tweede helft was het spelbeeld wat evenwichtiger maar uitgespeelde kansen waren zeer schaars. In de slotfase van deze competitie met twee rechtstreekse degradanten en twee ploegen die veroordeeld zullen zijn tot een zeer zware nacompetitie om lijfsbehoud zijn de belangen groot. Zonder dat sprake was van een schoppartij leidde een en ander tot uiteindelijk acht gele kaarten waarvan maar liefst zeven in de tweede helft. Joël de Jong en Ricardo Postema zijn voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst vanwege hun vijfde gele kaart.
In de 54e minuut was er misschien wel de beste kans voor GVAV op een doelpunt. Patrick Venema draaide zich à la Dybala mooi vrij maar zijn schot was een prooi voor de keeper van Jubbega. Het speelbeeld veranderde nauwelijks. Met fysiek sterke spelers probeerde Jubbega vooral tot counters te komen en zo’n aanval in de 79e minuut was bijna succesvol. De bal werd vanaf rechts voorgezet maar midden voor de goal schoot Jacco Kuiper hoog over.
Ingmar Liezenga die in de hele wedstrijd nauwelijks een bal geraakt had, had van trainer Bas Veldman het vertrouwen gehouden en dat betaalde zich uit in de 83e minuut. Een strakke voorzet vanaf rechts die absoluut niet gemakkelijk te verwerken was werd door Ingmar knap binnen gewerkt (1-1).
Ondanks dit gelijke spel staat GVAV nog steeds stevig op de vierde plaats en is het vrijwel zeker dat de ploeg ook volgend seizoen in de eerste klasse te zien zal zijn.

Jubbega – GVAV-Rapiditas 1-1 (1-0)

Scoreverloop:
45. Thymo de Vries 1-0. 83. Ingmar Liezenga 1-1.
Scheidsrechter: Stefan Aalders.
Toeschouwers: 165.
Geel: Yens Arndt, Brent Wijbenga, Geert Gleistra (Jubbega). Joël de Jong, Ramon Nijdam, Ricardo Postema, Jonathan van Dorssen, Ingmar Liezenga (GVAV).
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: Jenny (de moeder van Joël).
De contributie voor senioren is ruim 60 euro per kwartaal en met twee gele kaarten per kwartaal wordt er dan ruim 90 euro afgeschreven. Jelle Slagter tegen Jenny: “Niet zeuren over die hoge contributienota, hoor.” Jenny: “Ik reken gewoon op negentig euro!”
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Ramon Nijdam, Youri ter Arkel, Roald van Geffen, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.
Wissels:
60. Jonathan van Dorssen voor Joël de Jong.
82. Leon Knol voor Arco Bartelsman.
20 april: Germanicus – WVV 0-2.
23 april: GRC Groningen – Dalfsen 1-4. TVC’28 – Roden 3-0. WVV – GOMOS 2-1. SVBO – Rolder Boys 4-2. Germanicus – NEO 1-4. Emmen was vrij.