Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 06-23192982

20221127 – GVAV-Rapiditas kwam al na tien seconden op 1-0 door Patrick Venema die in de zeventiende minuut ook de 2-0 maakte. Volgende week is GVAV-Rapiditas vrij en op 11 december is de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen GRC Groningen.

GVAV miste Ramon Nijdam die na de winterstop pas weer in actie zal komen na de blessure die hij de vorige week opliep. Ook Joël de Jong had pas weer eenmaal meegetraind en begon op de bank. Aan de kant miste Jubbega maar liefst zeven basisspelers en door een totaal mislukte terugspeelbal op de doelman kon Patrick Venema ook nog eens al na tien seconden de bal eenvoudig binnenschieten (1-0).
De ploeg leek door hierdoor flink van slag want in de eerste helft kwam Jubbega nauwelijks tot opzienbarende daden. GVAV daarentegen had het heft in handen maar kreeg ook niet veel uitgespeelde kansen. In de 17e minuut kon Patrick Venema ook zijn tweede treffer aan laten tekenen (2-0). Later was een voorzet te scherp voor zowel Jordi Paapst en Patrick Venema.
In de tweede helft tapte Jubbega duidelijk uit een ander vaatje. Met meer mensen voor de bal en vooral met lange ballen naar de voorhoede probeerde de ploeg het tij te doen keren. Enig gevaar kwam er tweemaal uit standaardsituaties maar dat leverde geen tegentreffer op.
Aan de andere had GVAV had het karwei al voor het eindsignaal moeten klaren. In de 65e minuut was er een voorzet richting de tweede paal waar Jordi Paapst zijn linkervoet tegenaan had moeten zetten maar hij gebruikte zijn andere been en zo ging zijn inzet naast. Achterin bij Jubbega vielen er steeds grotere gaten en zo kon Patrick Venema in de 82e minuut alleen op de keeper Klaas Boersma af maar zijn lob was net niet hoog genoeg: de keeper kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal krijgen.
In de 85e minuut kan de net ingevallen Joël de Jong de bal ook al niet in het doel krijgen. De grootste mogelijkheid was er in de derde minuut van de extra tijd voor Arco Bartelsman. Ook hij kon alleen op de keeper af en had zowel links als rechts nog een GVAV-speler naast zich. Arco probeerde het alleen maar de keeper wist ook nu de bal te onderscheppen.
Na deze wedstrijddag staat GVAV op de tweede plaats maar dat is geflatteerd want NEO heeft twee wedstrijden minder gespeeld met slechts een punt achterstand op GVAV en vier op koploper TVC’28.

Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Jorn van Aalsum, Niek Vreeman, Roald van Geffen, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordi Paapst, Leon Knol, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
62. Dion Paapst en Achraf Charfi voor Leon Knol en Jordi Paapst.
83. Joël de Jong voor Patrick Venema.
Overige uitslagen
NEO – Germanicus 3-1. Dalfsen – GRC Groningen 3-0. Roden – TVC’28 2-2. Rolder Boys – SVBO 1-2. GOMOS – WVV gestaakt (blessure scheidsrechter). Emmen was vrij.