Norgerweg 2
9301JM
RODEN
tel. 050-5029622

20230326 – GVAV-Rapiditas verloor zondag in Roden kansloos met 3-0. In de derde minuut kwam Roden op 1-0 door Hugo Steenbergen. In de 25e minuut kreeg Tom Klooster een directe rode kaart. In de 44e minuut werd het 2-0 door Nick ter Arkel. In de 48e minuut maakte Robin van der Tuin de 3-0 en daarmee bleek de wedstrijd wel gespeeld. Komende zondag komt Dalfsen naar Sportpark Kardinge.

De spelers van Roden hadden liever op kunstgras gespeeld maar trainer Freddy Strating wist dat zijn ploeg dan weggetikt zou worden door GVAV en had beslist dat er op het hoofdveld gespeeld moest worden. Het veld was bijzonder hobbelig en daar had GVAV zeker in de eerste helft heel veel last van.
Al in de derde minuut bereikte een voorzet van links Hugo Steenbergen die de bal fraai in de rechterhoek kopte (1-0). Zowel Patrick Venema als Ingmar Liezenga werden vaak voor buitenspel teruggefloten. Toch had GVAV nog een kans op een doelpunt en dat was ook de enige in de wedstrijd. In de 22e minuut maakte Jordi Paapst zich vrij op de rand van de zestien maar zijn schot belandde tegen de lat. Dat was kenmerkend voor GVAV in deze wedstrijd: het spreekwoordelijke dubbeltje viel geen enkele keer de kant van GVAV op.
Tom Klooster die tot dan toe totaal niet in de wedstrijd zat, probeerde in de 25e minuut een fout met extra inzet te compenseren. Hij was te laat met zijn tackle op Hugo Steenbergen en kreeg een directe rode kaart die hem twee weken schorsing op zal leveren.
Dat het GVAV niet meezat, bleek nogmaals in de 44e minuut. De bal kwam ongelukkig stuiterend tegen Ramon Nijdam aan waarna Nick ter Arkel op een psychologisch prettig moment de 2-0 kon laten aantekenen.
In de eerste helft was Robin van der Tuin, bij Roden teruggekeerd na de ondergang van VV Groningen, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Hugo Steenbergen. Hoewel hij naar verluidt geen wedstrijdconditie zou hebben voor zoveel speelminuten liet hij in de 48e minuut nog eens zien waarom hij in zijn vorige periode bij Roden een plaag was voor de defensie van menige tegenstander. Met een prachtige uithaal liet hij de bal in de rechterbovenhoek verdwijnen (3-0).
Roden liet zich met deze aangename voorsprong wat terugzakken en zo had GVAV in de tweede helft wel een overwicht maar kon het geen moment gevaarlijk worden. Schoten gingen ver over en naast en schoten die wel richting het doel gingen , werden vrijwel altijd geblokt door een van de spelers van Roden.
In de 87e minuut had Robin van der Tuin nog een tweede hoogtepunt op zijn schoen maar bij een vergelijkbare uithaal als bij zijn doelpunt ging de bal deze keer tegen de paal. Zo werd dit seizoen tweemaal verloren van angstgegner Roden.
Bij de wedstrijd van GVAV bij TVC’28 had verzorgster Els Kraaijenhagen zich afgevraagd of scheidsrechter Martin Arends zijn eigen ballen meegenomen had (het citaat van het seizoen). Hij had het onthouden en had twee stressballen voor Els meegenomen.
De maker van het programmaboekje had ook nog een bijzondere vergissing begaan bij zijn beschrijving van GVAV. Zie onder.

Trainer Jack Schilder vertrekt aan het einde van het
seizoen en volgt Martin Drent op bij GOMOS.

Trainer Bas Veldman: ‘Ga jij maar op de bank zitten, dan doe ik het verslag wel!’
De laatste bijzonderheid is dat ook de derde Klooster zijn debuut maakte in GVAV 1. Wouter Klooster mocht kort voor tijd invallen. Misschien zullen we in de toekomst eens alle drie de broers tegelijk in het eerste elftal zien.

Roden – GVAV-Rapiditas 3-0 (2-0)

Scoreverloop:
3. Hugo Steendam 1-0. 44. Nick ter Arkel 2-0. 87. Robin van der Tuin 3-0.
Arbitraal trio: Martin Arends, Stef Verhagen, Jos Engbers.
Toeschouwers: 275.
Geel: Wouter Bousema (Roden). Ramon Nijdam, Jordi Paapst (GVAV).
Rood: Tom Klooster.
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: Bas Veldman (zie het verslag).
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster, Ramon Nijdam, Youri ter Arkel, Roald van Geffen, Niek Vreeman, Joël de Jong, Leon Knol, Jordi Paapst, Patrick Venema, Ingmar Liezenga.
Wissels:
46. Jorn van Aalsum en Jonathan van Dorssen voor Leon Knol en Niek Vreeman.
88. Lars Brouwer en Wouter Klooster voor Roald van Geffen en Patrick Venema.
Overige uitslagen
GOMOS – TVC’28 1-0. NEO – GRC Groningen 2-2. Dalfsen – Emmen 0-2. WVV – SVBO 0-0. Germanicus - Jubbega afgelast. Rolder Boys was vrij.