Bieskemaar 9
9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5422133

Het was 5 februari dat we een kansloze wedstrijd speelden tegen concurrent Groninger Boys en met 12-0 de pottenbak in gingen. Toepasselijke synoniemen voor deze doffe dreun: de gifbeker leegdrinken; grote afgang; debacle; echec; teloorgang; zeperd; modderfiguur. Al deze uitdrukkingen kunnen worden gebruikt voor de afstraffing welke wij kregen tegen een sterk en gemotiveerd spelend Groninger Boys 4.

Echter: het tij is gekeerd. De wederopstanding is daar. We wonnen van Rood Zwart Baflo 2 met 3-2, wonnen het uitduel tegen Kloosterburen 3 met 2-3 en stuurden nu GRC 4 met pek en veren naar huis met een 5-2 nederlaag.

Het cliché dat de ploeg die eerst scoort de match zal winnen doet niet altijd opgeld. De wedstrijd tegen een degelijk spelend GRC 4 was toch een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was eenrichtingsverkeer. GRC had het betere van het spel dat fouten in onze verdediging keurig afstrafte waardoor we al snel op een 0-2 achterstand kwamen. Toch wisten we voor rust te scoren door een doelpunt van Lorenzo (1-2).

We speelden in de tweede helft speelden we, met enkele omzettingen, gallery play, een manier van spelen waarbij het accent op de schoonheid van het spel ligt wat vaak wordt bereikt door een individuele acties.

Met name onze Griekse godenzoon Harris etaleerde zijn uitstekende voetbalkwaliteiten met soms onnavolgbare passeerbewegingen en strooide bovendien met lepe passjes en liet wervelwind Dario de 2-2 aantekenen. Zelf maakte Harris subliem de 3-2 en Fabrice de 4-2 door de bal fraai door de benen van de keeper te spelen.

Rick fungeerde in de slotfase nog als pinchhitter door in de laatste minuut het leder listig over de interim-doelman te spelen die een hard schot van zijn borst af liet stuiteren.

Het moet gezegd worden dat de ploeg van Frank en Rogier GRC een lesje in wilskracht, energie, snelheid en effectiviteit heeft geleerd gelardeerd met een tomeloze inzet.

Een terechte overwinning van het collectief derhalve en de ontknoping van de competitie komt steeds dichterbij. Het wordt nog spannend.

Rob wordt bedankt voor de prima beslissingen en de regels uitstekend toepaste en Henk voor het uitstekend hanteren van de vlag.

Verder heeft Jarnick zich als keeper uitstekend geweerd als vervanger van ‘snollebolleke’ Ben Verhoeven.

De volgende klus is NEC Delfzijl 2 en hopen daar ook punten weg te snoepen.