ASSEN
tel. 0592-355262

Opstelling GVAV-Rapiditas JO19-4

'De Hoogspanning' heet het sportpark waar onze mannen vandaag aan mogen treden; het complex van fc Assen ligt in de schaduw van een serie electriciteitsmasten en zal daar naar alle waarschijnlijkheid haar naam aan ontlenen. Maar misschien verwijst het ook wel naar het ons zo geliefde spelletje dat hier gespeeld wordt: kan ook heel spannend zijn! Enige spanning is er voorafgaande aan deze ontmoeting in ieder geval al wel, want de gastheren en het bezoekende GVAV ontlopen elkaar niet veel in punten en hebben vandaag (waarschijnlijk) een allerlaatste kans om nog enigszins bij de kop van de competitie aan te sluiten. 'Hoogspannend' (is dat wel een woord, eigenlijk?) is natuurlijk nog even de vraag; dat zullen de heren op het veld moeten laten zien...

De weg naar deze middag in Assen is voor uw jo19-4 helaas niet zonder problemen geweest: de laatste wedstrijd die is gespeeld werd behoorlijk kansloos verloren (letterlijk kansloos: geen schoten tussen de palen in 2x 45 minuten...) en er ontbreken vandaag ook nog eens nogal wat spelers zodat er uiteindelijk met slechts 2 man op bank gestart wordt op deze prachtige, aangenaam zonnige lentedag.  Nog meer spanning?

Als de bal iets na 13:00 uur voor het eerst aan het rollen gebracht wordt blijken beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd: het spel deint rustig heen en weer rond de middencirkel, zonder dat er voor 1 van beide doelen noemenswaardige situaties ontstaan. Zowel de zwart-gele thuisploeg als ons GVAV maken te veel fouten om uiteindelijk enige dreiging op het doel te vormen, maar te weinig om de tegenpartij kans te bieden dat wel te doen. Dat houdt tot bijna aan het rustsignaal aan, als een misverstand in de blauw-wit-rode opbouw de eigen verdediging openrijt en de gastheren volop in staat stelt de score te openen. Die falen niet en zo gaan we toch met 1-0 de kleedkamers in.
Sleutelwoorden voor de 1e helft: kleurloos, traag en slordig, van beide partijen. Alhoewel: na afloop van de wedstrijd zeiden meegereisde fans dat zij juist de 1e helft GVAV heel sterk vonden, dat we ongelukkig op achterstand kwamen en dat ze hebben genoten van het spel. Zo zie je maar weer: je kan dezelfde wedstrijd totaal verschillend beleven, zelfs als je hetzelfde team steunt...
De tweede helft begint goed voor onze mannen: de (bal)snelheid gaat omhoog, veel minder onnodige 'lange' ballen die alleen maar balverlies opleveren en ook passes over minder grote afstanden bereiken vaker de juiste kleur, maar helaas ontbreekt het aan geluk om dat betere voetbal ook op het scorebord te krijgen. De zwart-gelen worden steeds verder richting hun eigen doel terug gedrongen en de gelijkmaker lijkt in de lucht te hangen, maar: die komt, mede door uitstekend keeperswerk van de doelman van de thuisploeg, niet. Sterker nog: na 20 minuten verdubbelt fc Assen haar voorsprong door een corner in te tikken en lijkt de strijd te zijn gestreden. GVAV zakt  wat in en grijpt steeds vaker weer terug op lange ballen van achteruit waar door de voorhoede spelers weinig mee gedaan wordt. Als 10 minuten voor tijd desondanks de aansluitingstreffer toch gemaakt wordt (2-1 staat het dan) lanceren onze helden nog een slotoffensief(je), maar dat mag niet meer baten: de punten blijven vandaag in Assen.