9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Soms komen er wedstrijden op het pad van uw jo19-4 die ze (op papier in ieder geval) liever niet zouden spelen: na vorige week deze voorjaarscompetitie zelf wat onnodig met een verliesbeurt te zijn begonnen (volgens ooggetuigen in ieder geval, uw verslaggever lag thuis ziek op bed...) komt vandaag in de A-junioren van Niekerk een team langs dat juist een vliegende start heeft meegemaakt. Met een enorme 11-1 overwinning vorige week sturen de rood-witten van het Hogeland een niet te missen visitekaartje vooruit...
Het gerucht gaat dat onze 'helden-op-sokken' al een plan klaar hebben liggen om stilletjes de aftocht te blazen als de stand bij rust al te hoog in hun nadeel is opgelopen, maar dat kan in de ijskast blijven: in een soms even gelijk opgaande, maar grotendeels in het voordeel van GVAV verlopende sportieve strijd maakt de thuisploeg duidelijk de meeste aanspraak op de volle winst en deze keer lukt het ook om die daadwerkelijk te pakken: eindstand 2-1.

Dat gaat echter ook vandaag weer niet vanzelf. Vanwege ziekte van Daily en Kevin neemt Jorn, normaal gesproken speler in dit team, de coaching op zich.  En dat doet hij goed (chapeau!): het eerste kwartier is ons blauw-wit-rood heer en meester op het heuse-gras-veld 5 op Kardinge, creeert kans op kans, maar verzilverd er slechts één (1-0 na 5 minuten). Een goed begin en de gasten uit het hoge noorden blijven ook daarna moeite hebben met het echte gras (ze spelen zelf op kunstgras was later te horen), de felle manier waarop de bal wordt afgejaagd door ons middenveld en de snelheid van onze verdedigers. Tot echte kansen komen de bezoekers dan ook niet in het eerste deel, maar een open schietkans na wat knullig balverlies op het middenveld zorgt er desondanks voor dat we met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken:  1-1 en rust.

De tweede helft gaat duidelijk gelijker op. Mats lijkt GVAV al vrij snel met een prachtige volley op voorsprong te zetten, maar doet dat vanuit een buitenspelpositie. Mooiste goal van de middag, maar helaas geen punten... Ook daarna trekken onze mannen af en toe nog wel eens op richting de goal van de bezoekers, maar steeds vaker is er ook actie aan de andere kant van het veld. Billenknijpen voor de fans aan de lijn; hard werken voor de mannen in het veld. Abdu verschaft iedereen wat lucht met een mooie combinatie met Marvin door het hart van de rood-witte verdediging (2-1), maar met nog 20 minuten op de klok van de scheidsrechter is dit nog niet gespeeld! GVAV gaat steeds meer op behoud van de voorsprong in plaats van uitbouwen van het aantal doelpunten spelen. Dat maakt de resterende tijd (onnodig?) spannend voor de GVAV fans, maar de mannen overleven: ondanks een paar hachelijke situaties voor de goal van Tom verandert er op het scorebord niets meer: eindstand 2-1.

Eens te meer blijkt maar weer eens dat voetbal niet op papier wordt gespeeld. Door met een open blik een op voorhand misschien wat ongelijke strijd lijkende wedstrijd in te gaan hebben de mannen zichzelf een flinke dienst geleverd: het kan echt! Er zit voldoende 'voetbal' in de ploeg; met de juiste dosis geloof en inzet ben je zo blijkt vandaag maar weer eens in geen enkele wedstrijd kansloos. Hoef je ook niet stiekem te ontsnappen...