9953TG
BAFLO
tel. 0595-422381

Opstelling GVAV-Rapiditas JO19-4

Deze prachtige zaterdagochtend brengt uw jo19-4 naar het hoge noorden, naar sportpark Rood-Zwart Baflo in (de naam verraadt het al een beetje...) het fraaie landelijke Baflo. We treffen aldaar de heren van sjo 't Hogeland, de Samenwerkende Jeugd Opleiding van het eerder genoemde Rood-Zwart uit Baflo (waar we te gast zijn) en vv Warffum (het volgende dorp).
De rood-geel-zwart geklede gastheren lijken de laatste weken de wind aardig mee te hebben: in de afgelopen 3 wedstrijden werd 17x voor en slechts 1x tegen gescoord. Indrukwekkende cijfers en uiteraard een punt van aandacht in de voorbespreking. We (als invalcoach heeft uw schrijfert vandaag een actieve rol in het teamgebeuren) spreken af 'rustig' te beginnen en eerst eens te kijken op welke manier de tegenstander zijn aanvallen op zet, tegendoelpunten te voorkomen en pas als alles duidelijk is zelf proberen initiatief te nemen. Met drie punten naar huis zou namelijk wel erg mooi zijn: niet alleen houden we alleen dan nog wat aansluiting bij de koplopers in de competitie, maar het is ook een rechtstreeks duel met een directe concurrent. Bij winst gaan we de gastheren van vandaag in de competie voorbij (en het omgekeerde geldt ook...)

Al bij het inspelen blijkt het hoofdveld in Baflo niet geheel egaal: de bal stuitert nog wel eens wat raar en dat is aanleiding om snel voordat we echt aan de wedstrijd beginnen af te spreken niet te veel op korte combinaties te vertrouwen; vandaag mag de lange bal ook. Helaas is het wat hobbelige veld ook debet aan nog een blessure: naast Jesper V. en Sven blijkt ook Joost vandaag niet aan de wedstrijd bij te kunnen dragen. Beterschap allemaal!

Als we om half elf aftrappen onder toeziend oog van een heus (en werkend) scorebord blijken de instructies prima geland te zijn bij de GVAV'ers: de gastheren zijn veelal aan de bal, mogen tot pakweg de helft van ons gedeelte van het veld komen en worden dan vakkundig opgevangen door of het als altijd hard werkende middenveld met Max en Mats, of als het nodig is door verdedigers Teije, Senna, Jesper en Rick. Doelman Tom hoeft de eerste minuten nergens echt in te grijpen en we maken ons op om de slag om het middenveld iets verder op richting het vijandelijke doel op te schuiven als het geluk onze helden eens uitdrukkelijk toelacht: een wat wilde bal naar voren wordt door een geel-rode verdediger verkeerd ingeschat en kan door Abdu zo maar tot een doelpunt worden gepromoveerd. Eén schot op doel, 1 goal! Kon minder en dat werd het ook. GVAV verliest langzaam aan steeds meer grip op de wedstrijd, de gastheren worden sterker en melden zich steeds nadrukkelijker in de beurt van onze goal. Het verdedigen oogt steeds paniekiger en de gelijkmaker hangt dan ook in de lucht. Die komt er ook: pakweg een kwartier na onze enige doelpoging komt 't Hogeland geheel terecht weer langzij en het voelt alsof het daar wel eens niet bij zou kunnen blijven... Vrouwe Fortuna is vandaag echter blauw-wit: op bijna identieke wijze als onze eerste goal kan Abdu al een paar minuten na de gelijkmaker de (onterechte..) voorsprong weer herstellen. Twee doelpogingen, twee doelpunten! Hierop volgen 20 minuten van kunst-en-vliegwerk waarbij de wedstrijd wat verruwt (veel, heel veel overtredingen en overtredinkjes) en aan beide kanten van het veld wel pogingen worden ondernomen, maar het doel niet meer getroffen wordt. Bij rust is de stand nog immer 1-2 en daar mag iedereen en alles blauw-wit-rood (spelers en meegereisde fans) meer dan een beetje tevreden mee zijn.

Om die voorsprong vast te houden moet de tweede helft in het teken van het terug veroveren van de controle komen te staan; GVAV gaat 'hoger' spelen en proberen de duels op de helft van de tegenstander, niet in de buurt van ons eigen doel te spelen. En dat lukt: door actief de opbouw te storen, verdedigers op te jagen en het veld compact te houden komen onze helden duidelijk beter in de wedstrijd en na 5 minuten betaalt zich dat al uit (3-1). Kansen om verder uit te lopen zijn er genoeg en de frustratie bij de thuisploeg begint merkbaar op te lopen, maar hoge druk spelen is vermoeiend, het is warm en het allerlaatste kwartier kantelt de wedstrijd toch weer richting de Bafloers/Warffumers. Een foutje in onze verder solide verdediging luidt die fase in (2-3), maar dat 'corrigeert' Rick nog in dezelfde minuut met een fraaie kopbal (2-4). Daarna is voor GVAV de spreekwoordelijke pijp leeg en lanceert de thuisploeg nog een langdurig en stevig slotoffensief, maar slechts 1 doelpunt is niet voldoende om te voorkomen dat onze mannen vandaag met 3 punten op Kardinge terugkeren.