Zwaluwen Jeugd Beker O19 1/4 finales Groep 3 Kwartfinales

9735AE
GRONINGEN
tel. 050-5410415

Opstelling

Het is een tijdje geleden dat u over de avonturen van de jo19-4 kon lezen. Afgelastingen en afwezigheid van uw schrijvert  bij de wedstrijden die wel zijn gespeeld maken dat we vandaag aanhaken waar we het vorige verslag waren gebleven: het toernooi om de 'Zwaluwen Jeugd Beker', kortweg 'de beker'.  Vandaag de kwartfinale; altijd spannend en door de sub-optimale voorbereiding van uitvallende trainingen gecombineerd met 2 afgelastingen en evenveel verliesbeurten in de laatste competitiewedstrijden deze avond misschien nog wel een beetje extra.
Bezoekers Twijzel/Kootstertille hebben de reis uit Friesland met een flink aantal fans gemaakt en zorgen al voor de wedstrijd o.a. met rookpotten voor een heuse 'bekersfeer' op veld 1.  De wit/blauwen spelen hun competitiewedstrijden een niveau hoger dan onze helden en dat is de hele wedstrijd te merken: combinaties lopen net iets sneller, ruimtes worden beter belopen en verdedigend ingrijpen is altijd fel, soms misschien wel iets 'te'.  Over de  hele wedstrijd gezien is de uitschakeling in het het bekertoernooi die volgt dan ook wel terecht: de einduitslag van 0-5 (er is kennelijk 1-5 in het boekje van de scheids gekomen, maar ik kan me geen goedgekeurd doelpunt herinneren...) is wel wat vertekenend en doet eigenlijk geen recht aan de inzet van de thuisploeg en de kansen die er wel zijn geweest.

Het begint allemaal vrij aardig voor onze mannen. De bezoekers zijn meer aan de bal en rukken soms wel wat op richting het doel van Tom, maar tot echte kansen komt het geruime tijd niet. Sterker nog: het eerste schot(je) tussen de palen valt aan de andere kant van het veld, maar is geen enkel probleem voor de bezoekende keeper. Bijna een half uur worden verreweg de meeste duels rond de middencirkel gevoerd, maar dan trekt een prachtige combinatie onze verdediging wijd open: 0-1. Een paar minuten later verdubbelt de achterstand zelfs als er niet lekker wordt uitverdedigd, maar GVAV geeft nog niet op: nog voor de eerste helft over is noteren we nog 2 vlammende schoten op doel die beiden een doelpunt verdienden, maar ook allebei op miraculeuze wijze van de doellijn gekeerd worden en dus de boekjes niet halen. Aan de andere kant wordt ook niet meer gescoord en dus gaan we rusten met 0-2.

Dat er wel wat mogelijk is wordt door alle spelers van uw jo19-4 gevoeld en lijkt na een paar minuten ook door Ioannis op het scorebord te worden gezet, maar... het doelpunt wordt wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Daarna lijkt het geloof in een gunstige afloop wat gedoofd op het veld, eisen de vele, vele overtredinkjes en forsere misstappen hun tol in de vorm van irritaties en blessures en komen onze helden vanwege een gele kaart ook nog eens 10 minuten met een man minder te staan. Dat blijkt te veel: de bezoekers scoren in het laatste kwartier nog eens 3x en kunnen zich na 2x 45 minuten op Kardinge op gaan maken voor de halve finales van het bekertoernooi: voor onze mannen komt dat avontuur vanavond ten einde.