Dalen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

20 september 2015 14:00

Bierma, D.H.S.

20150920 – GVAV-Rapiditas boekte vandaag een overtuigende 5-0 zege op een defensief zwak ogend Dalen.

De grote man bij GVAV-Rapiditas was Ingmar Liezenga die in de eerste helft drie goals maakte, na de rust eerst nog een strafschop miste maar vervolgens Rashid Conquet de vierde treffer gunde en zelf weer de vijfde maakte.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij GRC Groningen.

GVAV zette Dalen vanaf het begin stevig onder druk. In de 12e minuut dacht Roy Nijdam tegendraads de eerste goal binnen te koppen maar Dalen-keeper Rick Braam wist met een katachtige reactie de bal nog voor de lijn tegen te houden. Na een kwartier haalde Ingmar Liezenga van de rand van het strafschopgebied uit (1-0).
In de 26e minuut stond Gert-Jan Reinders van Dalen om onduidelijke redenen wel zo’n twintig meter achter de andere verdedigers waardoor Liezenga op de linkervleugel een vrij veld voor zich kreeg en daarvan dankbaar profiteerde (2-0). In de 37e minuut nam Liezenga vanaf zo’n dertig meter een vrije schop die over de grond ging en tot ieders verbazing in het doel verdween (3-0).
Dalen stelde hier in de eerste helft bijzonder weinig tegenover. Een paniekmomentje na een hoekschop was het enige wapenfeit. Na de rust zette Dalen weliswaar een tandje bij maar ook dat leverde geen uitgespeelde kansen op. Nadat linksback Ramon Nijdam op avontuur was gegaan in het vijandelijke strafschopgebied werd hij ten val gebracht. Ingmar Liezenga zette zich achter de bal maar aan de te korte aanloop kon uw verslaggever al zien dat het mis zou gaan. Rick Braam wist de niet sterk ingeschoten bal te keren.
Even later was het wel raak. Rashid Conquet kreeg de bal van Liezenga in de voeten gespeeld en die had zeer weinig moeite de bal in een leeg doel te schuiven (4-0). Weer even later mocht ook Dalen aanleggen vanaf elf meter. Erik Scholten nam de strafschop maar Remco Molenaar heeft geen last van het Cillessensyndroom en verrichtte een prima redding op de overigens goed genomen penalty. In de 73e minuut vond Liezenga weer een gat in de defensie van de Dalenaren en zo kwam de eindstand op het bord (5-0).

GVAV-Rapiditas – Dalen 5-0 (3-0)

Scoreverloop: 16, 26, 37. Ingmar Liezenga 1-0, 2-0 en 3-0. 53. Rashid Conquet 4-0. 73. Ingmar Liezenga 5-0
Arbiter: D.H.S. Bierma.
Geel: geen.
Man of the match: Ingmar Liezenga.
Citaat van de dag: Ingmar Liezenga.
Na afloop over de gemiste strafschop. ‘Ik dacht eerst, zal ik het met een stiftje doen. Maar als ik dan mis, krijg ik de trainer met een geweldige sprint achter mij aan, dus toch maar niet!’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mitchell van Dijken, Daniël de Vries, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra (81. Achmed Abdoel Karim), Arco Bartelsman, Roy Nijdam (46. Johan Brokaar), Ingmar Liezenga (75. Thom Rijzinga), Patrick Venema, Rashid Conquet.

ZNC – Annen 1-0. Amicitia VMC – GRC Groningen 2-2. Groninger Boys – Noordster 1-4. Titan – Actief 0-0. Helpman – Peize 1-2. Valthermond – Roden 2-3. .