Mannen zondag, 1, 2e klasse L

27 september 2015 14:00

Valkema, J.

20150927 – GVAV-Rapiditas verloor vandaag met 1-0 bij GRC Groningen.

In de allerlaatste seconde van vijf minuten blessuretijd kon Erwin Alt de winnende treffer op zijn naam schrijven.
Volgende week krijgt GVAV-Rapiditas Peize op bezoek.

GVAV had in de eerste paar minuten van de wedstrijd het initiatief maar al snel kreeg een gemakkelijk voetballend GRC Groningen de overhand zonder dat dat tot uitgespeelde kansen leidde. GVAV moest het hebben van uitvallen maar daarbij viel het balletje vaak net verkeerd en zo werd de eerste helft afgesloten met een 0-0 stand.
Een groot deel van de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft. In de 62e minuut was er een pegel van Robin van Linschoten (ex-GVAV) maar Remco Molenaar had een prima redding in huis.
In het laatste kwartier kwam Anna Bandsma bij GVAV in het veld met de bedoeling om als stormram in de spits de overwinning te forceren. In de vijf minuten blessuretijd had GVAV de beste mogelijkheden van de hele wedstrijd. Met drie behoorlijke kansen had GVAV alsnog de overwinning weg kunnen kapen maar de enige goal van de wedstrijd viel toch aan de andere kant.
Na een counter van GRC Groningen zeilde de bal vanaf rechts over iedereen heen en daalde de bal bij de tweede paal waar Mitchell van Dijken en Erwin Alt het duel moesten uitvechten dat de wedstrijd kon beslissen. Erwin Alt was net iets gehaaider en zo behaalde GRC Groningen toch de overwinning waar het, voetballend gezien over de hele wedstrijd, recht op had (1-0).

GRC Groningen – GVAV-Rapiditas 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 90+5. Erwin Alt 1-0.
Arbiter: J. Valkema.
Toeschouwers: 105.
Geel: Rashid Conquet.
Man of the match: Daniël de Vries.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Mitchell van Dijken, Daniël de Vries, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman, Roy Nijdam (56. Achmed Abdoel Karim), Ingmar Liezenga (82. Thom Rijzinga), Patrick Venema (72. Anne Bandsma), Rashid Conquet.

Dalen – Amicitia VMC 0-1. Annen – Titan 2-2. Roden – ZNC 1-2. Peize – Groninger Boys 4-3. Noordster – Helpman 2-1. Actief – Valthermond 0-1.