GVAV-Rapiditas 1

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

11 oktober 2015 14:00

Lemstra, R.

20151011 – GVAV-Rapiditas behaalde vandaag een gemakkelijke 0-5 overwinning op Annen.

Na de eerste helft stond het al 0-3 door goals van Ingmar Liezenga, Patrick Venema en Roy Nijdam. Na de rust voerden Roy Nijdam en Ingmar Liezenga de score op naar 0-5.
Volgende week krijgt GVAV-Rapiditas Titan op bezoek.

De eerste vijf minuten had Annen het initiatief maar daarna kreeg GVAV de overhand en dat bleef het grootste deel van de wedstrijd zo. In de zevende minuut kreeg Ingmar Liezenga de bal op een presenteerblaadje aangeboden door een verkeerde terugspeelbal maar moederziel alleen voor keeper Robin Drent was het toch de keeper die als winnaar uit het duel kwam. Een minuutje later kreeg Rashid Conquet ook al een grote mogelijkheid maar zijn schot ging naast.
Rond de 20e minuut kreeg Annen de enige reële kans van de wedstrijd maar Remco Molenaar had een knappe reflex in huis. Tussen de 31e minuut en de 37e minuut was het driemaal raak voor GVAV. Een schot van Ingmar Liezenga werd van richting veranderd en verdween onhoudbaar in het doel (0-1). Patrick Venema maakte even later vanaf rechts de 0-2. Een schot van Ingmar Liezenga werd nog wel gestopt door Robin Drent maar Roy Nijdam had geen moeite met de rebound 0-3.
In de 48e minuut was er min of meer een kopie van de derde goal. Een vrije trap van Ingmar Liezenga kon nog wel worden gestuit door Robin Drent maar ook nu was de rebound voor Roy Nijdam (0-4). In de 72e minuut was Ingmar Liezenga zelf weer succesvol (0-5). Ondanks dit aantal tegengoals was Robin Drent de beste man bij Annen omdat hij ook hierna nog enkele zekere doelpunten wist te voorkomen.
Boyd Kooy vond dat het verslag wat langer moest dan de vorige keer en dat kan door hem wat aandacht te geven. Boyd speelde een prima partij en was sterk in de coaching die ook voor alle toeschouwers prima te verstaan was. Dennis Veenstra was op het middenveld een sta-in-de-weg voor alles wat Annen door het midden probeerde en daarom is hij vandaag man of the match.
Onze bewondering gaat uit naar scheidsrechter Lemstra die een prima partij floot ondanks het feit dat hij de afgelopen nacht in het ziekenhuis had doorgebracht nadat zijn zoon daar zwaargewond was beland na een verkeersongeluk.

Annen – GVAV-Rapiditas 0-5 (0-3)

Scoreverloop: 31. Ingmar Liezenga 0-1. 33. Patrick Venema 0-2. 37. Roy Nijdam 0-3. 48. Roy Nijdam 0-4. 72. Ingmar Liezenga 0-5.
Arbiter: R. Lemstra.
Toeschouwers: 82.
Geel: Lars Brouwer (GVAV), Meerten Dekker (Annen).
Man of the match: Dennis Veenstra.
Citaat van de dag: enkele wat oudere supporters van Annen.
In de tweede helft, toen de doelpogingen van Annen allemaal ver naast gingen: ‘We hebben daar een doel op wieltjes nodig, met afstandsbediening!’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar (76. Bas Schilstra), Lars Brouwer, Daniël de Vries, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman, Roy Nijdam, Ingmar Liezenga, Patrick Venema (46. Serdan Bayrak), Rashid Conquet (70. Mitchell van Dijken).

Roden – Noordster 2-2. GRC Groningen – Groninger Boys 3-0. Peize – Valthermond 1-1. Actief – Helpman 2-0. Dalen – ZNC 2-3. Amicitia – Titan 3-2.

Gehaktballentest 2015-2016
De gehaktbal van Annen is een van de beste die er op de Nederlandse velden te krijgen is. Goed gekruid, met uitjes, niet te slap en niet te hard: 8.3.
1. Annen 8.3
2. Roden 6,5.
3. GRC Groningen 5,0.
Buiten mededinging: Be Quick 1887 7,5.

Na een tijdje te hebben gewacht heeft Gvav Rapiditas zondag 1 een sponsor
gevonden voor de inloopshirts die zullen worden gedragen voor aanvang van de wedstrijden.
Vandaag werd het shirt gepresenteerd aan de groep tijdens de voorbespreking door de aanvoerder (Dennis Veenstra) en de sponsor zelf (Anne Bandsma) aan de Groep.
De selectie was daar zeer blij mee en zal dan ook met veel plezier het shirt van M4P gaan dragen.

Tijdens de uitwedstrijd tegen Annen 1 zal de selectie dan ook gelijk de shirts gaan dragen.
Namens de hele selectie willen we dan ook Anne Bandsma bedanken voor de bijdrage aan het team.