Geflatteerde overwinning van GVAV-Rapiditas op Titan

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

18 oktober 2015 14:00

Scheidsrechter

Hazelhoff, J.

20151018 – Anders dan de 5-1 uitslag doet vermoeden, had GVAV-Rapiditas het vandaag helemaal niet gemakkelijk tegen Titan.

Na de 0-1 door Harmjan Moesker maakt Ingmar Liezenga op slag van rust gelijk (1-1). Na de 2-1 door Rashid Conquet maakten Luciano Matulessy, Anne Bandsma en wederom Luciano Matulessy het vijftal vol. Opvallend was de rol van keeper Remco Molenaar die voorafgaand aan de 1-1, de 3-1 en de 4-1 een cruciale redding verrichtte en op die manier uitermate bepalend was voor het wedstrijdverloop.
Op zondag 1 november gaat GVAV-Rapiditas bij Amicitia VMC op bezoek.

In een over het algemeen gelijkwaardige eerste helft had Titan het beste van het spel. Titan had op het middenveld vaak een mannetje vrij waardoor er vlot combinatievoetbal gespeeld kon worden. Toch kreeg GVAV beste kansen. Na een kwartier kwam Ingmar Liezenga op de van hem ondertussen bekende wijze op links door, maar was het deze keer Titan-keeper Mark Braams die ten koste van een corner een doelpunt wist te voorkomen. Uit die corner kopte Boyd Kooy tegen de lat.
In de 37e minuut wist Harmjan Moesker van Titan wel te scoren met een kopbal (0-1). In de 43e minuut haalde Remco Molenaar een bal van Sonny Koops uit de bovenhoek en wist Ingmar Liezenga kort daarna nog net in de eerste helft gelijk te maken (1-1).
Na de rust was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft, hoewel GVAV iets meer grip kreeg op het spel van Titan. In de 72e minuut maakte Rashid Conquet de 2-1. Titan ging achterin één-op-één spelen en zette GVAV stevig onder druk. In de 75e minuut haalde Remco Molenaar met een prachtige redding weer een bal uit de bovenhoek en een minuut later stond het 3-1 door eerstejaars A-junior Luciano Matulessy. In de 84e minuut leek de 3-2 te vallen maar Robin Hoekema die alleen op de Remco Molenaar af kon gaan, zag de GVAV-keeper nogmaals een cruciale redding verrichten.
Uit een counter zette Anne Bandsma kort daarna Ingmar Liezenga op links helemaal vrij en die liep door tot aan de goal waar hij de bal voor de meegelopen Anne Bandsma neerlegde, die van dichtbij de 4-1 liet aantekenen. Kort voor het einde was het Luciano Matulessy die zijn tweede treffer wist te maken (5-1).
Door deze wedstrijd staat Luciano nu al op vier wedstrijden die hij gespeeld heeft zonder dat hij het spelregelbewijs gehaald heeft. Na de zevende wedstrijd zonder spelregelbewijs wacht hem één wedstrijd schorsing en bij elke volgende ‘overtreding’ wordt de straf met steeds één wedstrijd verhoogd.

GVAV-Rapiditas – Titan 5-1 (1-1)

Scoreverloop: 37. Harmjan Moesker 0-1. 45. Ingmar Liezenga 1-1. 72. Rashid Conquet 2-1. 76. Luciano Matulessy 3-1. 86. Anne Bandsma 4-1. 89. Luciano Matulessy 5-1.
Arbiter: J. Hazelhoff.
Toeschouwers: 93.
Geel: Lars Brouwer, Dennis Veenstra (GVAV).
Man of the match: Remco Molenaar.
Citaat van de dag: Jacob Bosman.
Toen Serdan Bayrak te veel kunstjes liet zien op het veld, riep Jacob hem toe: ‘Circus Renz is allang failliet!’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Daniël de Vries, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman, Roy Nijdam (69. Serdan Bayrak), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (46. Luciano Matulessy), Rashid Conquet (80. Anne Bandsma).

Overige uitslagen
Groninger Boys – Dalen 0-2. Roden – Peize 3-2. Valthermond – Amicitia VMC 3-1. ZNC – GRC Groningen 2-5. Helpman – Annen 2-2. Noordster – Actief 6-0.