Terecht gelijkspel bij Amicitia VMC tegen GVAV-Rapiditas

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

1 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Eisinga, S

20151101 – In een wedstrijd met twee gezichten maakten beide ploegen elk een doelpunt en zo eindigde deze derby in 1-1.

In de eerste helft had GVAV-Rapiditas het beste van het spel en maakte Ingmar Liezenga de 0-1. Na de rust was Amicitia VMC de bovenliggende partij die op 1-1 kwam door een doelpunt van Lars Koopmeiners.
Op zondag 8 november speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen ZNC.

In een wedstrijd die in een bijzonder hoog tempo werd gespeeld, had Amicitia in het begin het initiatief en moest Daniël de Vries al in de derde minuut een bal van de doellijn halen. Langzamerhand kreeg GVAV de overhand en in de 14e minuut werd het betere spel beloond met een treffer. Arco Bartelsman gaf een geniaal steekpassje op Patrick Venema die daardoor een prima voorzet kon geven. De bal werd verkeerd verwerkt door Rashid Conquet (of hij legde hem bewust terug) waardoor Ingmar Liezenga verwoestend kon uithalen (0-1).
Aan de andere kant bleek Amicitia ook over gevaarlijke voorhoedespelers te beschikken maar meer dan een vrije schietkans die niet op de goal gericht maar als voorzet gegeven werd, kwam Amicitia echter niet.
In de 39e minuut had de 0-2 moeten vallen, maar helemaal alleen voor de keeper schoot Rashid Conquet tegen Patrick Schoonbergen op en werd de rebound van Patrick Venema door een verdediger van de lijn gekopt.
Na de rust zette Amicitia GVAV van begin af onder druk. In de 61e minuut knalde Mark Buursma een vrije schop tegen de lat en dat was de voorbode voor meer. In de 70e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Na een scrimmage voor de goal van GVAV slaagde Lars Koopmeiners erin de bal tussen een woud van spelers door de bal in de linkerbovenhoek te draaien (1-1).
Het overwicht van Amicitia werd na de gelijkmaker iets minder maar GVAV slaagde er pas in de blessuretijd in weer enkele gevaarlijke aanvallen op te zetten. Vlak voor het laatste fluitsignaal kopte Boyd Kooy de bal tegen de lat maar de hierna ontstane scrimmage leverde niets meer op.
De derby eindigde daardoor in een gelijkspel dat toch wel een afspiegeling was van de wedstrijd. Scheidsrechter Eisinga liet op het randje spelen en soms misschien ook wel over dat randje. Het wederzijds respect op het veld was echter groot, waardoor het een enerverende pot voetbal was.
Bij GVAV was er een opmerkelijk debuut. Ben Wright, net 20 jaar oud en afkomstig uit Leeds, is naar Groningen gekomen voor de studie European Languages and Cultures aan de RUG. Hij zocht online naar een club en koos voor GVAV.

Amicitia VMC – GVAV-Rapiditas 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 14. Ingmar Liezenga 0-1. 70. Lars Koopmeiners 1-1.
Arbiter: S. Eisinga.
Toeschouwers: 94.
Geel: Boyd Kooy (GVAV). Tim van Dalfsen (Amicitia).
Man of the match: Arco Bartelsman.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Daniël de Vries, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman, Roy Nijdam (80. Johan Brokaar), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (70. Ben Wright), Rashid Conquet.
Overige uitslagen
Actief – Roden 1-1. Annen – Groninger Boys 1-1. Dalen – Valthermond 3-1. GRC Groningen – Helpman 0-0. Peize – Noordster 0-3. Titan – ZNC 0-3.