ZNC 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

8 november 2015 14:00

Fledderus, L

20151108 – In een wedstrijd die in de tweede helft pas goed op gang kwam, was 3-3 een gerechtvaardigde uitslag.

De eerste drie goals in deze wedstrijd waren cadeautjes over en weer. Rashid Conquet namens GVAV-Rapiditas en Emiel Staal namens ZNC zorgden voor de 1-1 ruststand. Jordy Brust benutte een strafschop voor ZNC (1-2), maar GVAV-Rapiditas kwam weer gelijk door Ben Wright (2-2).
In de 78e minuut maakten Rashid Conquet en Joop Uuldriks elk een goal en zo kwam de 3-3 eindstand op het scorebord.
Op zondag 15 november speelt GVAV-Rapiditas op Sportpark Kardinge de derby tegen Groninger Boys.

Al in de zesde minuut was er een foutieve terugspeelbal van ZNC die door Rashid Conquet attent werd onderschept (1-0). Na een kwartier ontsnapte GVAV aan de gelijkmaker toen Dennis Veenstra een tegenstander torpedeerde op een plek die volgens velen ruim binnen het strafschopgebied lag. Scheidsrechter Fledderus legde de bal er echter buiten neer.
In de 20e minuut loste Emiel Staal van ZNC een soort wanhoopschot, waarvan je als speler bij het schieten al weet dat het alleen maar een goal kan worden als de keeper een fout maakt. Remco Molenaar was zo vriendelijk om die fout te maken en zo stond het weer 1-1.
GVAV-topscorer Ingmar Liezenga mocht in de 30e minuut helemaal alleen op keeper Bernie Prins af maar de bal ging ruim naast. Daarover leek bij Liezenga enige frustratie te ontstaan want in het verdere verloop van de wedstrijd maakte hij een aantal malen een egoïstische keuze waarbij hij er beter voorstaande medespelers negeerde.
In de 52e minuut was het de beurt aan GVAV om een verkeerde terugspeelbal op de keeper te geven en doordat Remco Molenaar te laat bij de bal was, was een strafschop het onvermijdelijke gevolg. Jordy Brust nam deze voor zijn rekening (1-2).
GVAV ging op jacht naar de gelijkmaker en zag Remco Molenaar in de 68e minuut op zijn post bij een venijnige uithaal van Patrick Johannes Jr. In de afgelopen jaren heeft uw verslaggever oneindig veel vrije trappen van GVAV vanuit de as van het veld een prooi voor de verdedigers van de tegenpartij zien worden. Deze keer lukte het wel en het was Ben Wright die koppend voor de 2-2 zorgde.
De ploeg die gelijk maakt, is vaak psychologisch in het voordeel en ZNC leek even helemaal van slag. In de 78e minuut was het Rashid Conquet die de bal aanliep nadat Ingmar Liezenga een kruising tussen een schot en voorzet had gegeven (3-2). Nog geen dertig seconden later was Joop Uuldriks met een kopbal succesvol voor ZNC (3-3).
Nu had ZNC het psychologische voordeel aan haar zijde en ontstonden er ook wat irritaties in het veld. Jonge scheidsrechters hebben het na een tot dan toe probleemloos verlopen wedstrijd in zo’n slotfase toch vaak moeilijk en ook scheidsrechter Fledderus raakte in die fase het spoor toch wel een beetje bijster. Er kwamen flink wat gele kaarten tevoorschijn waaronder ook een onbegrijpelijke tweede voor Joy van der Laan van ZNC.
De spelers gingen met dit alles verder prima om en zo kon iedereen wel vrede hebben met de 3-3 eindstand.

GVAV-Rapiditas –ZNC 3-3 (1-1)

Scoreverloop: 6. Rashid Conquet 1-0. 20. Emiel Staal 1-1. 52. Jordy Brus 1-2. 70. Ben Wright 2-2. 78. Rashid Conquet 3-2. 78. Joop Uulkens 3-3.
Arbiter: L. Fledderus.
Toeschouwers: 94.
Geel: Remco Molenaar, Dennis Veenstra, Ingmar Liezenga (GVAV). Herman Ludolphie, Emiel Staal (ZNC).
Rood: Joy van der Laan (tweemaal geel).
Man of the match: Arco Bartelsman.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Daniël de Vries, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman, Roy Nijdam (75. Anne Bandsma), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (62. Ben Wright), Rashid Conquet (86. Serdan Bayrak).
Roden – Annen 3-0. Valthermond – GRC Groningen 0-3. Groninger Boys – Amicitia VMC 3-1. Noordster – Titan 2-0. Peize – Actief 1-1. Helpman – Dalen 4-2.