Groninger Boys gelukkige winnaar bij GVAV-Rapiditas

Groninger Boys 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

15 november 2015 14:00

Hadders, A.

20151115 – In de blessuretijd maakte Groninger Boys de winnende treffer op bezoek bij GVAV-Rapiditas in een wedstrijd waarin een gelijkspel het juiste resultaat zou zijn geweest.

Al na drie minuten schoot Pong Clemencia uit een vrije trap de Boys op voorsprong (0-1). Kort voor de rust benutte Ingmar Liezenga een strafschop (1-1). De gelukkige 1-2 kwam op naam van Luciano Amelo.
Over twee weken speelt GVAV-Rapiditas de volgende derby. De ploeg gaat dan op bezoek bij Helpman.

Scooterproblemen bij Anne Bandsma zorgden ervoor dat Remco Molenaar en Anne samen te laat kwamen en daarom bij GVAV niet in de basis stonden. Daniël de Vries kon niet spelen vanwege een blessure eerder deze week opgelopen bij een duel van Onder-21.
Bas Schilstra liet zich in de derde minuut verrassen door een vrije schop van Pong Clemencia (0-1). Het kostte GVAV daarna moeite om in de wedstrijd te komen. Op een middag die ongeschikt was voor voetbal in de buitenlucht, slaagden beide partijen er in die eerste helft nauwelijks in kansen te creëren. GVAV werd daarbij geregeld gehinderd door de grensrechter van Groninger Boys die blijkbaar dacht dat hij deelnam aan het wereldkampioenschap vendelzwaaien.
In de 40e minuut leidde een standaardgeval van hands in het strafschopgebied van Groninger Boys tot een strafschop die door Ingmar Liezenga werd verzilverd (1-1). In de eerste twintig minuten na de rust was GVAV heer en meester en het wachten was op een op dat moment terechte voorsprong. De grensrechter van Groninger Boys had echter nog geen RSI gekregen van al het vlaggen en GVAV liet zelf ook na aardige kansen te benutten.
Na die eerste twintig minuten in de tweede helft kwam Groninger Boys weer terug in de wedstrijd en kon het duel weer alle kanten op. Ingmar Liezenga zag ook deze wedstrijd weer enkele malen beter geposteerde medespelers over het hoofd en daardoor bleef het spannend tot het eind. De verder meer dan voortreffelijk fluitende scheidsrechter Anita Hadders zag in de blessuretijd over het hoofd dat Ingmar Liezenga wegsprintte vanaf de middellijn, waardoor het vlagsignaal ook nu weer onterecht was en het fluitsignaal dus ook. Na de vrije schop ontwikkelde zich een aanval van Groninger Boys waarbij Bas Schilstra onder de voorzet doorging en Luciano Amelo een gaatje zag bij de rechterpaal waar hij de bal ook in kreeg (1-2). Ondanks een ruime hoeveelheid extra blessuretijd daarna slaagde GVAV er niet meer in om langszij te komen.

GVAV-Rapiditas – Groninger Boys 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 3. Pong Clemencia 0-1. 40. Ingmar Liezenga 1-1. 90+2. Luciano Amelo 1-2.
Arbiter: Anita Hadders.
Toeschouwers: 75.
Geel: Arco Bartelsman, Patrick Venema (GVAV). Robbert Oosterhuis, Serlou Bah, Broertje Cadeau (Groninger Boys)
Man of the match: Mitchell van Dijken.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Bas Schilstra, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Mitchell van Dijken, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman (60. Serdan Bayrak), Roy Nijdam (90+3. Johan Brokaar), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (72. Ben Wright), Rashid Conquet.
Annen – Peize 1-3. De overige wedstrijden werden afgelast.