Mannen zondag, 1, 2e klasse L

29 november 2015 14:00

Scheidsrechter

Jansen, A.

20151129 – In een in de slotfase spectaculair duel trok GVAV-Rapiditas in de uitwedstrijd bij Helpman met 4-5 aan het langste eind.

Na 19 minuten schoot Korné Dijkhuizen Helpman naar 1-0. Na 53 minuten stond het 1-3 door drie goals van Roy Nijdam. In de 63e minuut mocht Claudio Concalves Lopes naar de kleedkamer na een zware overtreding op Ingmar Liezenga. Met tien tegen elf bracht Daan Scheppink in de 73e minuut de achterstand terug naar 2-3. Tussen de 81e en de 89e minuut vielen maar liefst nog vier goals. Ramon Nijdam (2-4), Kevin Hofman (3-4), Ingmar Liezenga (3-5) en Timme Miedema (4-5).
Volgende week krijgt GVAV-Rapiditas Valthermond op bezoek.

Naast de vele voordelen heeft kunstgras ook een ernstig nadeel. Er moet gevoetbald worden als het absoluut geen weer is om te voetballen. Slechts zeventig mensen trotseerden kou, wind en regen om deze derby te komen bekijken. Ze zagen een levendig en een op één minuut na sportief duel, dat een spectaculair slot kende.
Na 19 minuten mocht Korné Dijkhuizen een vrije trap nemen op zo’n 30 meter van de goal maar tot ieders verbazing verdween de bal achter Remco Molenaar (1-0). Een verre uittrap van Molenaar in de 27e minuut werd door zijn collega aan de overkant verkeerd beoordeeld: hij kwam uit zijn goal maar Roy Nijdam was veel eerder bij de bal en met een lobje kwam de 1-1 tot stand. Vanaf dat moment kreeg GVAV de overhand en zes minuten later was de mooiste goal van de wedstrijd te zien. Roy Nijdam nam na een voorzet van Ingmar Liezenga de bal met het ene been aan en schoot met het andere been onberispelijke raak (1-2).
In de 53e minuut kon Roy Nijdam de bal van dichtbij inschieten en met 1-3 leek de wedstrijd gespeeld want GVAV behield een overwicht. Dit veranderde in de 63e minuut toen Claudio Concalves Lopes een doodschop uitdeelde aan Ingmar Liezenga. Er stond de nodige drukte op het veld maar toen die storm was gaan liggen, was Helpman geïnspireerd geraakt en wist GVAV niet hoe het met de numerieke meerderheid om moest gaan.
In de 73e minuut kon Daan Scheppink veel te vrij aanleggen en was de eerste Anschlusstreffer een feit (2-3). Helpman liet hierdoor achterin gaten en Said Abdelkarim Khajjouf was in de 81e minuut gedwongen zo’n 35 meter uit zijn doel te komen om Rashid Conquet af te stoppen maar hij werd door het andere lid van de familie Nijdam (Ramon) omspeeld en die wist de bal met een mooie curve om de laatste verdediger heen van verre in het lege doel te plaatsen (2-4).
Vier minuten later was de tweede Anschlusstreffer een feit toen Kevin Hofman in een overvol strafschopgebied kans zag de bal in het doel te werken (3-4). Twee minuten later kon Ingmar Liezenga ook weer een treffer aan zijn totaal toevoegen door een voorzet van Rashid Conquet doeltreffend af te ronden (3-5). Nog gaf Helpman zich niet gewonnen en weer twee minuten kon ook Timme Miedema een Anschlusstreffer laten noteren (4-5). GVAV wist hierna ook de vier minuten extra tijd wel heelhuids door te komen.
Beelden van deze wedstrijd zijn te zien op

Helpman – GVAV-Rapiditas 4-5 (1-2)

Scoreverloop: 19. Korné Dijkhuizen 1-0. 27, 33 en 53. Roy Nijdam 1-1, 1-2 en 1-3. 73. Daan Scheppink 2-3. 81. Ramon Nijdam 2-4. 85. Kevin Hofman 3-4. 87. Ingmar Liezenga 3-5. 89. Timme Miedema 4-5.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer (88 Mitchell van Dijken), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman, Roy Nijdam, Ben Wright (46. Serdan Bayrak), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (65. Rashid Conquet).
Overige uitslagen
Peize – GRC Groningen 0-2. Valthermond – ZNC afgelast. Noordster – Dalen 4-1. Actief – Annen 1-2. Roden – Amicitia VMC 2-1. Groninger Boys – Titan 4-0.