Terechte nederlaag GVAV-Rapiditas tegen Valthermond

Valthermond 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

6 december 2015 14:00

Boerema, J.

20151206 –GVAV-Rapiditas verloor vandaag van een agressiever spelend Valthermond met 1-3.

In de 25e minuut opende Demi te Velde voor Valthermond de score (0-1). Gydo Buurman maakte in de 65e minuut de 0-2. In de 83e minuut bracht Rashid Conquet de stand terug naar 1-2, maar kort daarna besliste nogmaals Gydo Buurman het duel (1-3).
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Actief.

Vandaag had GVAV het moeilijk tegen een vlot voetballend Valthermond dat er ook erg kort op zat en daar had GVAV vandaag niet het goede antwoord op. Veel spelers presteerden onder hun kunnen en waren soms onzichtbaar. GVAV kwam nauwelijks in het buurt van het doel van de tegenstander terwijl Valthermond dat wel voor elkaar kreeg maar pas in de 25e minuut succesvol was. Demi de Velde slalomde langs drie of vier man en legde de bal in het net (0-1).
Pas vijf minuten voor de rust kwam GVAV in de buurt van een doelpunt maar verder dan een bal op de lat van Rashid Conquet kwam de ploeg niet. Na de rust creëerde GVAV een groot overwicht maar na een scrimmage in de eerste paar minuten bleven echte kansen heel lang uit. Een persoonlijke fout op het middenveld stelde Gydo Buurman in staat een vlijmscherpe counter af te ronden (0-2).
Net als in de eerste helft kwam GVAV pas in de slotfase op toeren. In de 83e minuut zorgde Rashid Conquet voor de Anschlusstreffer maar achterin vielen daarna vanzelfsprekend grote gaten. Nadat een foutieve inworp in de 87e minuut werd afgefloten, bleef iedereen staan kijken en kon Valthermond via Gydo Buurman de wedstrijd definitief beslissen (1-3).

GVAV-Rapiditas – Valthermond 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 25. Demi de Velde 0-1. 65. Gydo Buurman 0-2. Rashid Conquet 1-2. Gydo Buurman 1-3.
Arbiter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 110.
Geel: Dennis Veenstra, Ingmar Liezenga, Patrick Venema (GVAV). Stephan de Vries, Lars Baas, Gydo Buurman.
Man of the match: geen.
Citaat van de dag: Boyd Kooy.
Na afloop vroeg Boyd aan uw verslaggever: ‘Spaar je ons een beetje?’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra (75. Ben Wright), Arco Bartelsman, Roy Nijdam, Ingmar Liezenga, Patrick Venema (60. Serdan Bayrak), Rashid Conquet.
GRC Groningen – Actief 5-0. Titan – Helpman 4-0. Dalen – Roden 2-3. ZNC – Groninger Boys 3-4. Amicitia – Peize 4-1. Annen – Noordster 3-4.