Ruime overwinning GVAV-Rapiditas bij Actief

GVAV-Rapiditas 1

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

13 december 2015 14:00

Pals, D.

20151213 – Na de 0-4 overwinning op Actief kan GVAV-Rapiditas met een goed gevoel de winterstop in.

Na exact 45:00 minuten maakte Ingmar Liezenga de 0-1. In de tweede helft was GVAV-Rapiditas heer en meester op het veld en via Ben Wright, Roy Nijdam en nogmaals Ben Wright kwam de 0-4 eindstand op het bord.
Op 24 januari 2016 speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen Roden.

Voor een wedstrijd op kunstgras werd de bal in de eerste helft door beide partijen bijzonder vaak lang en hoog door de lucht gespeeld. Er waren in een gelijkwaardige eerste helft dan ook meer paniekmomentjes dan uitgespeelde kansen. In de 44e minuut gleed Sander Roelfsema uit op ongeveer een meter van de doellijn van GVAV en slaagde er niet in om de voor hem liggende bal over de lijn krijgen. Uit de daarop volgende counter van GVAV ontstond er ruimte voor Ingmar Liezenga die de bal fraai inschoot (0-1).
Na de rust volhardde Actief in het spel van voor de rust en daardoor kwam het er totaal niet meer aan te pas tegen GVAV dat de bal nu wel veel meer over de grond liet gaan. Er waren wel vlotte en mooie combinaties te zien en Arco Bartelsman slaagde er nu wel in zijn centrale rol als spelverdeler goed in te vullen met subtiele steekpassjes, waaruit GVAV al veel eerder na de rust had moeten scoren.
De andere uitblinker bij GVAV, Ben Wright, liep de bal in de 65e minuut tegen het net nadat Arco Bartelsman lopend over de achterlijn het doel op een paar meter genaderd was (0-2). Nadat hij in de 70e minuut een dot van een kans om zeep had geholpen, was Roy Nijdam in de 86e minuut wel succesvol (0-3).
Ben Wright, die niet met de busjes vanaf Kardinge meegegaan was maar gewoon op de fiets naar Eelde/Paterswolde was gegaan (!), maakte in de 90e minuut het kwartet vol.

Actief – GVAV-Rapiditas 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 45. Ingmar Liezenga 0-1. 65. Ben Wright 0-2. 86. Roy Nijdam 0-3. Ben Wright 0-4.
Arbiter: D. Pals.
Toeschouwers: 70.
Geel: Lars Brouwer (GVAV).
Man of the match: Arco Bartelsman.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman (88. Thom Rijzenga), Roy Nijdam (88. Johan Brokaar), Ingmar Liezenga, Patrick Venema, Rashid Conquet (32. Ben Wright).
Annen – GRC Groningen 3-11 (!!). Roden – Titan 2-1. Peize – Dalen 3-1. Helpman – ZNC 2-1. Valthermond – Groninger Boys 2-4. Noordster – Amicitia 4-2.

Tussenstand gehaktballentest 2015-2016
De bal bij Actief was een prima bal: goed gekruid en met een stevige structuur. De bal krijgt het cijfer 8.0.