Roden 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

24 januari 2016 14:00

Jager, C.S.

20160124 – De eerste wedstrijd van GVAV-Rapiditas na de winterstop eindigde in een teleurstellende 1-3 nederlaag tegen Roden.

Na een 0-0 ruststand zorgden Guido Bos, Bert Roede en Freddie van der Velde voor een 0-3 voorsprong voor Roden. In de slotfase maakte Daniël de Vries de enige treffer voor GVAV-Rapiditas.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij vv Dalen.

Net als in de wedstrijd in Roden begon Roden furieus aan de wedstrijd. GVAV mocht blij zijn dat het niet binnen een kwartier al op een achterstand stond. Daarna kreeg GVAV de overhand maar de kansen waren zeer schaars. In de 28e minuut mikte Ingmar Liezenga de bal tegen de kruising en Roy Nijdam kwam een halve meter tekort voor de rebound.
Na de rust was GVAV de eerste tien minuten de bovenliggende partij maar toen volgde een deceptie toen de bal tegen de lat ging en Guido Bos de rebound voor zijn rekening nam (0-1). Hierna moest GVAV meer ruimte weggeven en hiervan maakte Roden dankbaar gebruik. In de 65e minuut rondde Bert Roede een voorzet doeltreffend af (0-2). In de 72e minuut kon Freddie van der Velde van achteruit opkomen en ook hij kon een voorzet afronden (0-3).
In de slotfase nam invaller Thom Rijzinga twee hoekschoppen en dat waren eindelijk eens goed geplaatste hoekschoppen. Uit de tweede kon Daniël de Vries snoeihard inkoppen (1-3) en dat was pas het tweede competitiedoelpunt uit een hoekschop.
Roden is medekoploper in de tweede periode met zes achtereenvolgende overwinningen en deze zesde overwinning was zeker verdiend.

GVAV-Rapiditas – Roden 1-3 (0-0)

Scoreverloop: 52. Guido Bos 0-1. 65. Bert Roede 0-2. 72. Freddie van der Velde 0-3. 83. Daniël de Vries 1-3.
Arbiter: C.S. Jager.