GRC Groningen 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

14 februari 2016 14:00

Jos Boerema

20160214 – GVAV-Rapiditas boekte vandaag een dik verdiende 5-3 overwinning op koploper GRC Groningen.

Na tweemaal Erwin Alt ging GRC Groningen met een onverdiende 0-2 voorsprong de rust in. Na de rust kwam GRC Groningen er niet meer aan te pas. Door Roy Nijdam, Ramon Nijdam, Patrick Venema en tweemaal Ingmar Liezenga liep GVAV-Rapiditas uit naar 5-2. In de slotminuut maakte Davy Wilkens de 5-3.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Peize.

In de eerste helft was GVAV al de betere ploeg maar na een kwartier kwam GRC Groningen toch op voorsprong. Met een verdediger in de buurt van Erwin Alt kwam Remco Molenaar onnodig ver zijn doel uit, waardoor Alt weliswaar naar de achterlijn werd gedwongen maar op ongeveer een meter van de achterlijn wist hij de bal toch richting het doel te schieten die via de binnenkant van de tweede paal het doel inging (0-1).
In de hier opvolgende tien minuten kwamen Ingmar Liezenga, Roy Nijdam en nogmaals Ingmar Liezenga vanaf links vrij voor Gerald van Nieff. Nijdam zag zijn schot op de lat belanden maar Liezenga schoot tweemaal naast. In de 40e minuut was het wederom Erwin Alt die een goal voor GRC Groningen maakte (0-2).
De komst van vicevoorzitter Karlijn van der Walle in de rust bracht de ommekeer. Roy Nijdam maakte al in de 47e minuut de 1-2. De mooiste goal van de wedstrijd kwam in de 63e minuut op naam van Ramon Nijdam. Hij speelde vandaag op de positie van de zieke Dennis Veenstra en nu hij op het middenveld speelde, kwam hij ook dichter bij de goal van de tegenpartij. Vanaf een kleine dertig meter schoot hij de bal met links in de kruising (2-2).
GRC Groningen probeerde iets meer druk naar voren te zetten maar op aangeven van Rashid Conquet schoot Patrick Venema in de 75e minuut de bal van dichtbij binnen (3-2). De deur bij GRC Groningen ging nu helemaal open en in de 82e minuut kon Ingmar Liezenga alleen op Gerald van Nieff af en deze keer faalde hij niet (4-2).
In de daarop volgende minuten bleek dat niet elke bal die Erwin Alt aanraakt, een goal wordt. Eerst schoot hij vanuit een vrije positie naast en kort daarna verrichtte Remco Molenaar een prima redding. In de 86e minuut kreeg Ingmar Liezenga opnieuw een vrije doortocht (5-2). In de 90e minuut ging Remco Molenaar opzichtig onder de bal door en kon Davy Wilkens niet anders dan de 5-3 tegen de touwen lopen.
Bij de zes overwinningen van GVAV dit seizoen zijn er nu vijf waarbij de ploeg vijf doelpunten maakte. Alleen tegen Actief kwam men daarvoor één doelpunt te kort.

GVAV-Rapiditas – GRC Groningen 5-3 (0-2)

Scoreverloop: 15. Erwin Alt 0-1. 40. Erwin Alt 0-2. 47. Roy Nijdam 1-2. 63. Ramon Nijdam 2-2. 75. Patrick Venema 3-2. 82. Ingmar Liezenga 4-2. 86. Ingmar Liezenga 5-2. 90. Davy Wilkens 5-3.
Arbiter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 49.
Geel: Arco Bartelsman (GVAV).
Man of the match: Ramon Nijdam.
Citaat van de dag: uw verslaggever.
Over Boyd Kooy die bij hoekschoppen altijd meegaat en de bal nog wel eens met het hoofd raakt: ‘Verdedigend koppen, hè, nooit op de goal!’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Jaimy Pomstra, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Roy Nijdam(89. Thom Rijzinga), Ingmar Liezenga (87. Achmed Abdoel Karim), Patrick Venema (89. Johan Brokaar), Rashid Conquet.
Groninger Boys – Peize 3-0. Helpman – Noordster 2-2. Amicitia VMC – Dalen 0-3. De overige duels werden afgelast.