4 - 2

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

4 september 2016 14:00

Karacaoglan, D.

20160904 – GVAV-Rapiditas leed vandaag een dik verdiende 4-2 nederlaag bij Rolder Boys.

Dankzij dramatisch slecht verdedigen door GVAV-Rapiditas kon Rolder Boys in de eerste helft uitlopen naar 3-0 door goals van Janko Dekker, Niels Stoffels en Danny Hingstman (de laatste uit een strafschop). In de tweede helft maakt Rashid Conquet de 3-1 maar Janko Dekker zette Rolder Boys op 4-1. Renaldo Renes zorgde voor de 4-2 eindstand.
Volgende week komt Valthermond naar Sportpark Kardinge.

Na amper 20 seconden was Ingmar Liezenga dicht bij een heel snelle goal voor GVAV maar het lukte net niet. Of dit de ploeg het gevoel gaf dat het vandaag wel gemakkelijk zou gaan, is niet te zeggen maar een feit was dat GVAV na een paar minuten het heft geheel uit handen gaf en Rolder Boys met beter combinatievoetbal de overhand kreeg.
In de 14e minuut werd door GVAV bij een vrije schop recht voor het doel een muur opgesteld die het mogelijk maakte de bal er aan beide kanten langs te schieten. Janko Dekker schoot met rechts langs de ‘onmogelijke’ kant van de muur maar dat was geen harde bal en keeper Remco Molenaar gaf zelf ook toe dat het een houdbare bal was.
Janko Dekker is bij Rolder Boys de man voor de vrije schoppen en in de 33e minuut legde hij de bal uit een vrije schop schuin voor het strafschopgebied tegen de verre kruising aan. Niet alleen de GVAV-verdediging stond werkeloos toe te kijken maar ook de aanvallers van Rolder Boys hadden niet op de mogelijkheid van een rebound gerekend.
De anders zo betrouwbare Daniël de Vries ging in de 40e en de 45e minuut opzichtig in de fout. Een inspeelpass op Arco Bartelsman mislukte waarna uit de daarop volgende voorzet Niels Stoffels de bal van dichtbij kon binnentikken (2-0). Op slag van rust was het een onnodige sliding over vele meters binnen het strafschopgebied waarbij Danny Hingstman zo slim was zich over het lichaam van De Vries heen te laten vallen. De spits verzilverde zelf de toegekende strafschop (3-0).
In de tweede helft maakten Patrick Venema en Renaldo Renes (die al een hele wedstrijd met het tweede achter de rug hadden) hun entree en hun aanwezigheid leidde tot onrust bij Rolder Boys met als gevolg een tegentreffer in de 51e minuut die op naam kwam van Rashid Conquet (3-1). Het offensief van GVAV duurde een kwartier maar er viel geen tweede goal die de ommekeer teweeg had kunnen brengen.
In de 67e minuut mocht Janko Dekker weer achter de bal gaan staan en ditmaal ging deze met een fraaie boog onhoudbaar in het doel (4-1). De wedstrijd zou helemaal gespeeld zijn geweest als Remco Molenaar even later met een fabelachtige reflex een inzet van Himen Mohammad niet tot corner had verwerkt. GVAV had toch nog een opleving toen Renaldo Renes na goed doorzetten van Patrick Venema de 4-2 binnen kon tikken. Het slotoffensief leverde echter niets op.
Bij GVAV deed Ramon Nijdam vandaag weer voor het eerst mee na vele maanden afwezigheid vanwege een gescheurde kruisband.

Rolder Boys – GVAV-Rapiditas 4-2 (3-0)

Scoreverloop: 14. Janko Dekker 1-0. 40. Niels Stoffels 2-0. 45. Danny Hingstman 3-0. 51. Rashid Conquet 3-1. 67. Janko Dekker 4-1. 81. Renaldo Renes 4-2.
Arbiter: D. Karacaoglan.
Toeschouwers: 172.
Geel: Ingmar Liezenga, Dennis Veenstra, Lars Brouwer, Patrick Venema (GVAV).
Man of the match: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Dennis Veenstra, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Erwin Siekman (46. Renaldo Renes), Arco Bartelsman, Leon Knol (80. Shanthony Cecilia), Ingmar Liezenga, Roy Nijdam (46. Patrick Venema), Rashid Conquet.

Germanicus – Hoogezand 3-1. ZNC – Amicitia 3-1. Valthermond – Raptim 3-4. FC Assen – Helpman 7-2. De uitslag van Beilen tegen Forward stond op moment van schrijven niet in Sportlink. Op www.tweenul.nl staat 5-0 als uitslag vermeld.