Demy te Velde

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

11 september 2016 14:00

Fledderus, L

20160911 – GVAV-Rapiditas kwam vandaag niet verder dan 1-1 tegen Valthermond, dat de gehele tweede helft met tien man speelde.

Tegen de veldverhouding in kwam GVAV-Rapiditas op 1-0 door Ingmar Liezenga. In de 39e minuut maakte Edwin Drenth gelijk (1-1). Kort voor de rust moest Tom Meijers wegens het slaan van een tegenstander naar de kant. Na de rust stonden paal, lat en een goede doelman een overwinning van GVAV-Rapiditas in de weg.
Volgende week is GVAV-Rapiditas vrij als gevolg van het feit dat de competitie in de tweede klassen K en L slechts uit dertien ploegen bestaat. Het weekend daarop wacht de uitwedstrijd tegen Forward.

In de eerste helft had Valthermond het betere van het spel maar GVAV was bij uitvallen gevaarlijk. In de 22e minuut werd een schot van Rashid Conquet gekeerd door de keeper, waarna een verdediger van Valthermond de bal tegen de eigen doellat schoot en Ingmar Liezenga van heel dichtbij de bal toch maar voor de zekerheid tegen de touwen knalde (1-0). Verder viel Liezenga in deze wedstrijd alleen nog op doordat hij ongeveer twintig keer terecht werd teruggefloten voor buitenspel.
In de 30e minuut rukte Arco Bartelsman vanuit het midden op en kon de bal niet kwijt aan de buitenspel staande Ingmar Liezenga. Bartelsman ging daarom alleen op de keeper af maar het lobje over de keeper ging ook over het doel.
Enkele minuten voor de rust werd er een stevige overtreding gemaakt op Ingmar Liezenga en in de drukte die daarop ontstond, deelde Tom Meijers een rake klap uit die daarop met rood van het veld kon.
Na de rust veranderde het spelbeeld niet direct. Met tien man had Valthermond nog lang een licht overwicht en waren de kansen voor GVAV schaars. In de 58e minuut kopte Rashid Conquet over. Na enkele wissels aan GVAV-zijde kwamen er meer kansen. In de 80e minuut schoot Roy Nijdam op de paal. Kort daarna kopte Rashid Conquet net naast en zag Junior Fanny Cisse zijn inzet ook naast gaan. In de slotseconde kopte Rashid Conquet nog tegen de lat.

GVAV-Rapiditas – Valthermond 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 22. Ingmar Liezenga 1-0. 39. Erwin Drenth 1-1
Arbiter: W.L. Stoetman.
Toeschouwers: 75.
Pupil van de week: Ilias Bouhalhoul.

Geel: Boyd Kooy, Arco Bartelsman (GVAV). Demy te Velde, Erwin Drenth, Koen van Schaik (Valthermond).
Rood: Tom Meijers (Valthermond).

Man of the match: Rashid Conquet.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer (70. Erwin Siekman), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, (79. Roy Nijdam), Arco Bartelsman, Leon Knol, Ingmar Liezenga, Patrick Venema (73. Junior Fanny Cisse), Rashid Conquet.

Raptim – ZNC 1-0. Amicitia VMC – Germanicus 1-4. Helpman – Beilen 1-4. Hoogezand – FC Assen 0-1. Forward – Noordster 4-2.