41'

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

25 september 2016 14:30

Eisinga, S

20160925 – GVAV-Rapiditas speelde zondag op Sportpark Zernike met 2-2 gelijk tegen Forward.

De eindstand was al met de rust bereikt. Ingmar Liezenga maakte al snel de 0-1. Nick Breukelman scoorde de 1-1 uit een vrije trap. Arco Bartelsman maakte de 1-2 maar Nick Breukelman kon ook een heel bijzondere gelijkmaker op zijn naam schrijven (2-2).
Volgende week speelt GVAV-Rapiditas de volgende derby: thuis tegen Helpman.

Volgens trainer Jacob Bosman was het laatste duel met Forward acht jaar geleden. Van het GVAV-team van toen is alleen Boyd Kooy nog over (‘Toen wonnen we nog!’). Een wedstrijd bij Forward is wel een aparte gebeurtenis. Aan het clubhuis van de club lijkt geen architect aan te pas gekomen te zijn maar het functioneert. Voor het clubhuis was vanwege het mooie weer een opblaasbaar zwembad met inhoud (gewoon water) neergezet. Het bier ging vooral met kannen tegelijk over de toonbank. Behalve de wedstrijdballen van Forward zelf werden ook de wedstrijdballen van GVAV ingezet. Na afloop was er nog een zoek in de bosjes achter een van de doelen. Mocht hij pas in de loop van de volgende week gevonden worden: gewoon even afgeven in de Aletta Jacobshal want dan haalt ondergetekende hem daar wel even op.
Normaal speelt Forward ook met een blauw shirt maar GVAV hoefde de rode shirts niet aan want Forward speelde zelf met de eigen reserveshirts. Vanwege het mooie weer en de loopafstand naar de kleedkamers hield GVAV de rust achter een doel op een nabij gelegen veld. Het meest populaire gerecht waren tosti’s en misschien was het wel daarom dat om half twee de gehaktballen nog niet op temperatuur waren. Een halfuur later wel en toen bleek het wachten niet voor niets geweest te zijn: eindelijk eens een stadse club met een voortreffelijke gehaktbal!
Kortom, alle randvoorwaarden waren aanwezig voor een aantrekkelijk en sportief duel en dat was het ook, hoewel de wind zo nu en dan een beetje een spelbreker was maar ook een belangrijke rol vervulde bij een van de doelpunten.
In de vijfde minuut vergat de grensrechter van Forward voor buitenspel te vlaggen toen Ingmar Liezenga ervan doorging (0-1). In de 12e minuut mocht Nick Breukelman aanleggen voor een vrije trap en die ging er feilloos in (1-1). Keeper Remco Molenaar besloot op het allerlaatste moment de muur nog weer een andere kant op te dirigeren maar ook zonder deze manoeuvre zou de bal er waarschijnlijk wel ingegaan zijn.
Remco Molenaar pareerde in de 20e minuut een venijnig schot van de Forward-speler met het nummer 23, een nummer dat niet op het wedstrijdformulier voorkomt zodat de naam van deze speler onvermeld zal blijven.
In de 38e minuut vuurde de met een vervelende verkoudheid kampende Arco Bartelsman tot tweemaal toe een vlammend schot af. Het eerste werd nog gestuit door een verdediger maar in de herkansing ging de bal erin (1-2).
In de 43e minuut had de beslissing in de wedstrijd kunnen vallen. Rashid Conquet kwam op links door en schoot de bal tegen de binnenkant van de kruising. De bal sprong het doel weer uit en lag tien seconden later aan de andere kant in het. Nick Breukelman kreeg de bal op eigen helft en schoot van een kleine zestig meter op het GVAV-doel. Geholpen door de wind en een ver voor zijn doel staande Remco Molenaar verdween de bal via de handen van de keeper in het doel (2-2).
Na de rust waren de meeste kansen voor GVAV. In de 55e minuut werd een inzet van Rashid Conquet tot corner verwerkt. In de 68e minuut kregen verschillende spelers van GVAV de mogelijkheid om de 2-3 te scoren maar door te veel aarzelen ging deze kans teloor. GVAV gaf vooral door cruciale ingrepen van Boyd Kooy heel weinig weg.
De Forward-speler met het nummer 3, een nummer dat wel op het wedstrijdformulier stond maar niet bij de juiste naam, kreeg een aardig kansje in de 73e minuut maar de bal ging naast. Een serieuze kans was er voor Forward in de 83e minuut toen een speler van Forward langs de achterlijn het doel tot op een meter genaderd was maar Remco Molenaar een knappe redding verrichtte.
In de slotfase waren er nog twee mogelijkheden voor Rashid Conquet. Zijn inzet in 86e minuut ging net over. In de slotseconden kwam hij net een teenlengte tekort om de bal de andere kant op te sturen dan die die Forward-keeper Ruben Haring (nummer 87 en met Vindicat op de borst) op ging. Volgens Jacob Bosman zou de keeper de man of the match aan de kant van Forward moeten zijn. Aan de kant van GVAV streden Arco Bartelsman en Boyd Kooy om de eer en de keuze viel op Boyd, hoewel het maar weinig scheelde.

Forward – GVAV-Rapiditas 2-2 (2-2)

Scoreverloop: 5. Ingmar Liezenga 0-1. 12. Nick Breukelman 1-1. 38. Arco Bartelsman 1-2. 41. Nick Breukelman 2-2
Arbiter: J.W. Bouw.
Toeschouwers: 69.
Geel: Nils Jan Bleeker (Forward).
Man of the match: Boyd Kooy.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman, Leon Knol, Ingmar Liezenga (80. Shantony Cecilia), Patrick Venema (57. Renaldo Renes), Rashid Conquet.

Raptim – Amicitia VMC 3-1. Helpman – Germanicus 3-4. Noordster – Rolder Boys 4-6. ZNC – Valthermond 1-3. Beilen – FC Assen 0-0.