Mannen zondag, 1, 2e klasse L

2 oktober 2016 14:00

Velden, C.A. van der

20161002 – GVAV-Rapiditas won zondag met 3-1 van Helpman.

Kort voor het halfuur scoorden Patrick Venema en Rashid Conquet voor GVAV-Rapiditas. Kort na de rust benutte Ingmar Liezenga een strafschop (3-0). Door Ralph Boekema kwam Helpman op 3-1. Volgende week speelt GVAV-Rapiditas op Sportpark Coendersborg tegen Amicitia VMC.

Voor de rust was sprake van een eenzijdig duel, waarin GVAV vlot combineerde en fris voetbal speelde. Boyd Kooy speelde met een bal ‘over de hele’ Lars Brouwer aan die met een strakke bal over de grond Patrick Venema wist te vinden die beheerst de openingstreffer voor zijn rekening nam (1-0). Twee minuten later zorgde Rashid Conquet na een hoekschop voor de tweede treffer (2-0).
Kort na de rust werd Rashid Conquet binnen de zestien naar beneden getrokken terwijl de bal vijf meter verderop bij Patrick Venema was. Scheidsrechter Van der Velden stond er met zijn neus bovenop en wees gedecideerd naar de stip. Ingmar Liezenga nam de strafschop voor zijn rekening (3-0).
Wie dacht dat de wedstrijd nu gespeeld was, kwam bedrogen uit. Helpman zette niet één maar twee tandjes bij en ontwikkelde een overwicht dat in de 62e minuut werd beloond met een treffer van Ralph Boekema (3-1).
Hierna golfde het spel in een zeer aantrekkelijke tweede helft op en neer. Echt grote kansen kreeg Helpman echter niet en GVAV verzuimde om de bevrijdende 4-1 te maken. In de 69e minuut schoot Ingmar Liezenga op de paal maar ook later werden enkele counters niet goed uitgespeeld.
Op grond van de eerste helft was de overwinning voor GVAV zeker verdiend te noemen. Zowel door de tegenpartij als door de verslaggever van OOG Radio werd Arco Bartelsman genoemd als de beste speler bij GVAV en dat was in overeenstemming met het oordeel van de GVAV-jury.
Bij GVAV maakte Marco Zuidberg die acht jaar bij GVAV als jeugdtrainer heeft gewerkt, in de 84e minuut zijn debuut in het eerste elftal van GVAV.

GVAV-Rapiditas – Helpman 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 27. Patrick Venema 1-0. 29. Rashid Conquet 2-0. 48. Ingmar Liezenga 3-0. 62. Ralph Boekema 3-1.
Arbiter: C.J. van der Velden.
Toeschouwers: 75.
Geel: Dennis Veenstra, Ingmar Liezenga (GVAV). Joost de Graaf, Michel Koopman (Helpman).
Man of the match: Arco Bartelsman.
Pupil van de week: Djustin Nomden.

Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries (84. Marco Zuidberg), Ramon Nijdam, Dennis Veenstra, Arco Bartelsman (86. Johan Brokaar), Leon Knol, Ingmar Liezenga (78. Roy Nijdam), Patrick Venema, Rashid Conquet.

Hoogezand – Valthermond 1-5. Forward – Amicitia VMC 1-5. Germanicus – FC Assen 0-0. Noordster – ZNC 4-4. Rolder Boys – Beilen 0-1. Raptim was vrij.