Mannen zondag, 1, 2e klasse L

9 oktober 2016 14:30

Beijert, T.

20161009 – GVAV-Rapiditas won zondag met 1-4 van Amicitia VMC.

In de vijfde minuut kopte Rashid Conquet de 0-1 binnen. Op slag van rust maakte Jordi Meerman gelijk (1-1). Met buitengewoon aantrekkelijk voetbal in de tweede helft boekte GVAV-Rapiditas via Roy Nijdam en tweemaal Arco Bartelsman een zeer terechte zege.
Volgende week speelt GVAV-Rapiditas tegen ZNC.

Het duel tussen Amicitia en GVAV was een wedstrijd met drie gezichten. Een hoekschop van GVAV werd in eerste instantie afgeslagen maar na de hernieuwde voorzet van Ingmar Liezenga kon Rashid Conquet de bal uit een bijna onmogelijke hoek binnenkoppen (0-1). In de 9e minuut miste Richard Stroobos een grote kans voor Amicitia maar GVAV had tot de 20e minuut de controle over het duel maar daarna kreeg het toch een probleem met Amicitia dat met agressief forchecken het initiatief naar zich toetrok en dat tot aan de rust niet meer uit handen gaf.
In de 41e minuut was het al bijna 1-1 toen de bal tegen de lat ging en de rebound nogmaals tegen de lat ging. In de laatste minuut voor de rust kon een voorzet vanaf links door Jordi Meerman worden verzilverd (1-1).
De GVAV-aanhang was, met het beeld van de laatste 25 minuten van de eerste helft voor ogen, helemaal niet gerust op dat wat de tweede helft zou brengen. Bij Amicitia leek er echter niet genoeg energie meer voorhanden om de dadendrang uit de eerste helft voort te zetten. GVAV kon zich er nu gemakkelijk onderuit voetballen. Zonder de anderen tekort te doen was het vooral het middenveld dat met een sterke Stijn Houwers en uitblinkers Leon Knol en Arco Bartelsman buitengewoon fraaie combinaties op de mat legde.
In de 57e minuut kreeg Roy Nijdam de bal in één-tegen-één-situatie aangespeeld en hij wist door goed doorzetten met een venijnig schot in de verre hoek de verdediger en de keeper te passeren (1-2). De mooiste goal van de wedstrijd kwam drie minuten later op naam van Arco Bartelsman die schijnbaar zonder te kijken de bal met zijn linkervoet naar de kruising stuurde (1-3).
Amicitia ging achterin één-op-een spelen en kwam wel weer in de buurt van het GVAV-doel maar de schoten en de voorzetten leken nergens op. Dankzij de ontstane ruimte had de 1-4 al eerder kunnen vallen. Een pegel van afstand van Renaldo Renes kon door Sebas Ribbers nog maar net uit de kruising getikt worden. Een mooie combinatie met als eindpunt Arco Bartelsman leverde een voorzet op die door een verdediger en daardoor ook door Roy Nijdam gemist werd.
In de allerlaatste minuut kwam de beloning dan toch. Een strakke pass van Lars Brouwer bereikte Arco Bartelsman die met enig geluk de keeper omspeelde en de 1-4 eindstand op het bord zette. Hierna werd niet meer afgetrapt.
Het was in de tweede helft echt genieten en daarbij mag niet onvermeld blijven dat Boyd Kooy bezig lijkt aan zijn beste seizoen ooit. Sterk in de duels, heel sterk in het inschatten van waar de bal zal komen en ijzersterk in het coachen van achteruit maken hem tot een van de belangrijkste steunpilaren van dit elftal.
Door de enkelblessure van Daniël de Vries, die enkele weken uitgeschakeld zal zijn, speelde Ramon Nijdam weer in het centrum en maakte Rowin Liefers als rechtsachter zijn debuut in het eerste elftal van GVAV en hij deed dat naar behoren.

Amicitia VMC – GVAV-Rapiditas 1-4 (1-1)

Scoreverloop: 5. Rashid Conquet 0-1. 45+3. Jordi Meerman 1-1. 57. Roy Nijdam 1-2. 60. en 90+1. Arco Bartelsman 1-3 en 1-4.
Arbiter: T. Beijert.
Toeschouwers: 70.
Geel: Arco Bartelsman (GVAV). Brian Drevel (Amicitia VMC).
Man of the match: Arco Bartelsman.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Rowin Liefers, Arco Bartelsman, Stijn Houwers, Leon Knol, Ingmar Liezenga (46. Roy Nijdam), Patrick Venema (81. Junior Fanny Cisse), Rashid Conquet (46. Renaldo Renes).

Raptim – Forward 3-2. ZNC – Hoogezand 4-1. Valthermond – Germanicus 1-1. Beilen – Noordster 1-1. FC Assen – Rolder Boys 3-1. Helpman was vrij.