Mannen zondag, 1, 2e klasse L

16 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Boerema, J.

20161010 – Na de 3-1 tegen Helpman, de 4-1 tegen Amicitia VMC werd het zondag 5-1 tegen ZNC.

In de 41e minuut scoorde Arco Bartelsman en twee minuten maakte Rashid Conquet de 2-0. Onmiddellijk na de rust maakte Patrick Venema de eerste van zijn drie goals, waarmee hij een zuivere hattrick op zijn naam bracht. Bij een 3-0 tussenstand scoorde Jeroen Huizinga de enige goal voor ZNC.
Over twee weken gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij FC Assen.

Net als vorige week bij Amicitia zag het er in de eerste helft niet naar uit dat deze wedstrijd met een royale zege voor GVAV zou eindigen. In het eerste kwartier was GVAV wel wat beter maar Remco Molenaar moest in de achtste minuut toch een goede redding verrichten. De eerste kans voor GVAV kwam pas in de 22e minuut toen Arco Bartelsman vrij kon uithalen maar de bal geheel verkeerd raakte. Daarna was ZNC een tijd lang de gevaarlijkste ploeg. In de 40e minuut kon Remco Molenaar de bal net overtikken en na een hoekschop daarna schoot Joop Uuldriks van heel dichtbij net naast.
Wie de goals niet maakt, krijgt er zelf een tegen – in dit geval zelfs twee. Via Patrick Venema kwam de bal bij Arco Bartelsman terecht die in de 43e minuut de 1-0 op zijn naam schreef. Even later was er een sublieme pass van Boyd Kooy op Patrick Venema waarna de bal via Roy Nijdam bij Rashid Conquet kwam die de bal probleemloos kon inkoppen (2-0).
Direct na de rust begon Patrick Venema te bouwen aan een zuivere hattrick. De rebound van een door hem zelf genomen vrije schop schoot hij feilloos binnen (3-0). ZNC was niet geheel kansloos want in de 57e minuut kwam men over links goed door waarna de voorzet door Jeroen Huizinga werd binnengegleden (3-1). Drie minuten later stelde Patrick Venema orde op zaken door de 4-1 te maken.
Trainer Jacob Bosman had er met deze stand verder alle vertrouwen in want hij wisselde de twee meest bepalende middenvelders van GVAV, Arco Bartelsman en Leon Knol. Vandaag waren zij iets minder dan vorige week maar ze scoorden zeker een ruime voldoende. De andere uitblinker van de laatste weken, Boyd Kooy, speelde ook vandaag weer een puike partij. De eer van man of the match moest ook vandaag echter aan hem voorbijgaan. Wie bij alle vijf de goals betrokken is en er daarvan zelf drie maakt, moet wel man of the match worden. In de 87e minuut had Roy Nijdam net geen kracht genoeg om de bal zelf in het doel te krijgen, maar Patrick Venema was net iets attenter dan de meegelopen verdediger en kon op een halve meter voor de doellijn het beslissende tikje tegen de bal geven (5-1).
Over twee weken mag GVAV op bezoek bij FC Assen dat na vandaag op de tweede plaats staat.

GVAV-Rapiditas - ZNC 5-1 (2-0)

Scoreverloop: 41. Arco Bartelsman 1-0. 43. Rashid Conquet 2-0. 47. Patrick Venema 3-0. 57. Jeroen Huizinga 3-1. 60, 87. Patrick Venema 4-1 en 5-1.
Arbiter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 121.
Geel: Leon Knol, Dennis Veenstra (GVAV). Patrick Johannes Jr, Joy van der Laan, Mohammed Alie (ZNC).

Rood: Emiel Staal (tweemaal geel)
Man of the match: Patrick Venema.
Citaat van de dag: Een van de supporters van ZNC die met een authentiek Haags accent van alles aan opmerkingen het veld ingooide, beloonde ook elke actie van GVAV-keeper Remco Molenaar met meestal positief commentaar en allerlei beloftes. Met de rust was de Remco toegezegde beloning al opgelopen tot een gehaktbal en een hele krat bier.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Rowin Liefers, Arco Bartelsman (69. Dennis Veenstra), Stijn Houwers, Leon Knol (73. Erwin Siekman), Roy Nijdam, Patrick Venema, Rashid Conquet (66. Renaldo Renes).

Overige uitslagen

De koplopers tot vandaag, Raptim en Germanicus, verloren vandaag allebei.
Raptim – FC Assen 1-3. Hoogezand – Amicitia VMC 4-1. Noordster – Valthermond 1-3. Rolder Boys – Germanicus 2-1. Forward – Helpman 0-3. Beilen was vrij.