Zure nederlaag GVAV-Rapiditas tegen Raptim

Ruben Hoving (intikker)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

6 november 2016 14:00

Gerbrandy, H.M.

20161106 – Raptim kon zondag met een zeer gelukkige 1-2 overwinning op GVAV-Rapiditas huiswaarts keren.

In de 35e minuut scoorde Niels Assen de 0-1 voor Raptim al dan niet uit buitenspelpositie. Boyd Kooy maakte in de 55e minuut gelijk (1-1). In de blessuretijd werden drie opeenvolgende discutabele beslissingen van de scheidsrechter in één spelsituatie GVAV-Rapiditas fataal. Ruben Hoving mocht de 1-2 maken.
Volgende week speelt GVAV-Rapiditas opnieuw thuis en dan is Hoogezand de tegenstander.

Het bijzondere aan deze competitie is dat het eerste elftal van GVAV soms tegen ploegen speelt waar het in zijn lange historie nog nooit eerder tegen gespeeld heeft. Vorige week was het FC Assen en vandaag was Raptim voor het eerst de tegenstander.
GVAV begon met dezelfde basisopstelling van de laatste wedstrijden, waarin vaak heel goed voetbal gespeeld werd. Ook vandaag was dat het geval. In het eerste halfuur was GVAV duidelijk de betere ploeg en kwam koploper Raptim nauwelijks bij het GVAV-doel in de buurt. Qua voetbal deed het een groot deel van de wedstrijd denken aan het voetbal in de eerste klasse: vlotte combinaties maar heel weinig kansen en doelpogingen. Keeper Sander Bunskoek van Raptim werd in de 27e minuut danig op de proef gesteld door Rashid Conquet maar hij kon het schot met een katachtige reactie tot hoekschop verwerken.
In de 31e minuut kreeg Raptim het eerste kleine kansje maar dat leverde niets op. Uit het niets kwam Raptim in de 35e minuut op voorsprong. Een pegel van Lars Meppelink belandde tegen de lat en de doorgelopen Niels Assen kon de bal in de rebound inkoppen. Hoewel niemand op de positie van Assen gelet had toen Meppelink schoot, had scheidsrechter Gerbrandy die er behoorlijk ver achter stond, dat blijkbaar wel gedaan want hij negeerde het vlagsignaal van GVAV-grensrechter Yarom Heeren en keurde de treffer goed (0-1).
De heel vaak vlaggende grensrechter van Raptim kreeg van de scheidsrechter echter wel steeds het voordeel van de twijfel en dat was niet altijd terecht. Na de goal was GVAV het even kwijt en had Raptim in de laatste tien minuten van de eerste helft een overwicht.
In de rust had GVAV zich goed herpakt en na tien minuten kopte Boyd Kooy de bal uit een hoekschop van Roy Nijdam kiezelhard binnen (1-1). GVAV bleef de betere ploeg en hoewel de kansen niet groot waren, was het wachten op de winnende treffer. Keeper Bunskoek van Raptim was echter een groot obstakel. De keeper nam na een mistrap van zichzelf een groot risico door van achteren tegen Rashid Conquet aan te duiken om hem zo de bal te ontfutselen en had geluk dat deze actie niet werd bestraft.
In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Raptim wat uit de schulp vandaan en brak het meest spannende gedeelte van de wedstrijd aan. In de blessuretijd viel de beslissing. Een aanvaller van Raptim kreeg de bal op rechts aangespeeld maar kwam terug uit buitenspelpositie. Hij mocht echter doorgaan van de scheidsrechter en dat mocht hij ook nog nadat hij Ramon Nijdam van achteren op de hakken raakte die daardoor ten val kwam. De voorzet kwam terecht bij Ruben Hoving die van alle spelers het dichtst bij de doellijn van GVAV stond en in buitenspelpositie gemakkelijk kon scoren (1-2).

GVAV-Rapiditas – Raptim 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 35. Niels Assen 0-1. 55. Boyd Kooy 1-1. 90+2. Ruben Hoving 1-2.
Arbiter: H.M. Gerbrandy.
Toeschouwers: 85.
Geel: Remco Molenaar, Roy Nijdam (GVAV).
Man of the match: Rowin Liefers.
Pupil van de week: Daliel el Moumni.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Rowin Liefers, Arco Bartelsman (79. Dennis Veenstra), Stijn Houwers, Leon Knol, Roy Nijdam (90. Johan Brokaar), Patrick Venema (73. Ingmar Liezenga), Rashid Conquet.

Rolder Boys – ZNC 8-0. Hoogezand – Helpman 1-0. Noordster – Amicitia VMC 0-5. FC Assen – Valthermond 2-1. Germanicus – Beilen 1-3. Forward was vrij.