Ruben Wolthuis (schot)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

13 november 2016 14:00

Valkema, J.

20161113 – GVAV-Rapiditas mocht zondag de handen dichtknijpen met een 3-3 gelijkspel tegen Hoogezand.

In de negende minuut kwam Hoogezand op 0-1 door Justin Slor. Halverwege de eerste helft zetten Roy Nijdam en Rashid Conquet GVAV-Rapiditas op een 2-1 voorsprong. In de laatste twee minuten scoorden Rashid Conquet en Justin Slor nogmaals, zodat er een 3-2 ruststand op het bord stond. In de tweede helft was GVAV-Rapiditas het spoor helemaal bijster. Een offensief van Hoogezand dat de gehele tweede helft duurde, leidde tot niet meer dan de gelijkmaker van Ruben Wolthuis (3-3).
Over twee weken gaat GVAV-Rapiditas op bezoek in Beilen.

Voor de wedstrijd was er een minuut stilte ter ere van erelid Hans Löwenberg die afgelopen donderdag overleed. De eerste paar minuten waren voor GVAV waarbij er in de vierde minuut al een kans was voor Ingmar Liezenga die de bal echter naast het doel mikte. Daarna brak er een sterke periode aan van Hoogezand, waarbij GVAV overeind gehouden werd door twee goede reddingen van Remco Molenaar. Tegen de derde mogelijkheid had hij geen verweer – Justin Slor zette de Hoogezandsters op een 0-1 voorsprong.
Daarna zette GVAV het duel toch naar zijn hand. In de 23e minuut wist Roy Nijdam zich vrij te draaien en de ploegen op gelijke hoogte te brengen (1-1). Twee minuten was er een mooie steekpass van Leon Knol op Ingmar Liezenga die de bal recht op de paal schoot. De meegelopen Rashid Conquet had er in de rebound geen moeite mee (2-1). In de 45e minuut wist Rashid na een wat chaotische situatie in het strafschopgebied van dichtbij te scoren (3-1). Dit leek de ruststand te worden maar in de blessuretijd van de eerste helft wist Justin Slor nogmaals het net te vinden (3-2).
Vanwege het risico op een hamstringblessure werd Roy Nijdam in de rust gewisseld en dit deed de ploeg geen goed. Leon Knol, in de eerste helft verreweg de beste speler bij GVAV, was na de rust geen schim meer van zichzelf en zo waren er meer spelers die in de tweede helft ver onder hun kunnen bleven. Hoogezand drong voortdurend aan en GVAV kwam nauwelijks meer aan de overkant van het veld.
Het liep een aantal malen goed af doordat het balletje net verkeerd viel en doordat Remco Molenaar wel zijn normale niveau haalde. In de 67e minuut was hij echter kansloos op een inzet van Ruben Wolthuis (3-3). Hoogezand ging hierna vol voor de overwinning maar slaagde er ondanks het grote overwicht niet in de winnende treffer te maken. Zo hield GVAV aan dit spannende duel met een prima scheidsrechter toch nog een punt over.

GVAV-Rapiditas – Hoogezand 3-3 (3-2)

Scoreverloop: 9 Justin Slor. 23. Roy Nijdam 1-1. 25 en 45. Rashid Conquet 2-1 en 3-1. 45+2. Justin Slor 3-2. 67. Ruben Wolthuis 3-3.
Arbiter: J. Valkema.
Toeschouwers: 126.
Geel: Lars Brouwer, Arco Bartelsman (GVAV). Ramon de Graaf, D. Thoma (Hoogezand).
Man of the match: Remco Molenaar.
Pupil van de week: Justin Sandee.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Dennis Veenstra (79. Manuel Kallenkoot), Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Stijn Houwers (68. Daniël de Vries), Leon Knol, Roy Nijdam (46. Patrick Venema), Ingmar Liezenga, Rashid Conquet.

Amicitia VMC – Rolder Boys 1-1. Helpman – Noordster 1-0. Forward – Valthermond 5-2. ZNC – Beilen 1-1. Raptim – Germanicus 4-2. FC Assen was vrij.