Roy Nijdam (intikker)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

27 november 2016 14:00

Eisinga, S

20161127 – Een meer spannend dan goed duel tussen Beilen en GVAV-Rapiditas eindigde zondag in 1-1.

Roy Nijdam opende in de 16e minuut de score voor GVAV-Rapiditas en Haryan Velthuis maakte uit een strafschop in de 55e minuut de gelijkmaker.
Volgende week komt hekkensluiter Noordster naar Sportpark Kardinge.

Deze competitie kenmerkt zich door tegenstanders waar GVAV in de lange historie nog niet eerder tegen gespeeld heeft. Na FC Assen en Raptim was nu Beilen voor de spelers en het uitvak de grote onbekende. Voor trainer Jacob Bosman was Beilen niet onbekend want hij was daar in een ver verleden twee jaar trainer. Voorzitter Jelle Slagter herkende de nabij gelegen sporthal.
GVAV kende een bliksemstart waarbij Ingmar Liezenga al in de tweede minuut alleen op keeper Remco Vos af kon gaan maar de bal ging via de keeper naast. In de 16e minuut was het wel raak. Uit een voorzet na een vrije schop tikte Boyd Kooy de bal tegen de keeper aan en had Roy Nijdam geen moeite met de rebound (0-1).
In de 19e minuut legde Arco Bartelsman de bal terug op Leon Knol die net over schoot. Even later wist Ingmar Liezenga keeper Vos zodanig te storen dat deze de bal tegen Liezenga aan schoot. De bal rolde met flinke snelheid naar de paal en Liezenga holde daar met een nog grotere snelheid achteraan. Zijn snelheid was zo groot dat hij de van de paal terugstuitende bal niet kon raken en Vos de bal tot zijn grote opluchting vlak voor de doellijn kon oprapen.
In de rest van de eerste helft was het met het goede voetbal gedaan. De beroemde kreet hotseknotsbegoniavoetbal was onvervalst van toepassing. Bij Beilen zat er misschien wel wat minder voetbal in de ploeg maar met een grote dosis ijver en passie en veel lange ballen probeerde Beilen de achterstand ongedaan te maken. De beste mogelijkheden waren voor Koen Hollemans. In de 27e minuut schoot hij de bal uit een rebound na een vrije schop op de lat en in de 41e minuut tikte hij de bal van heel dichtbij tegen Remco Molenaar op.
Kort na de rust had GVAV twee uitgelezen mogelijkheden om het duel te beslissen. Een prachtig schot van Ingmar Liezenga werd even zo prachtig door Remco Vos gekeerd. Nog in dezelfde minuut vond Roy Nijdam in Vos ook een sta-in-de-weg. Tot dan toe had Beilen nog geen kans gehad in de tweede helft maar de prima leidende scheidsrechter Eisenga zag een hand van Boyd Kooy aan een geel shirt trekken en de bal ging op de stip. In de 55e minuut schoot Haryan Velthuis de bal feilloos in de hoek die Remco Molenaar niet uitgekozen had (1-1).
In het laatste kwartier zetten beide ploegen de poort open om de volle winst te kunnen behalen en het spel golfde op en neer. Namens GVAV vonden Ingmar Liezenga en Manuel Kallenkoot wederom Remco Vos op hun weg. Ook uit wat chaotische situaties voor het GVAV-doel viel geen treffer meer en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel waar volgens trainer Jacob Bosman toch wel mee te leven viel.

Beilen – GVAV-Rapiditas 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 16. Roy Nijdam 0-1. 55. Haryan Velthuis 1-1.
Arbiter: S. Eisinga.
Toeschouwers: 127.
Geel: Boyd Kooy.
Man of the match: Boyd Kooy.
Citaat van de dag: Jacob Bosman
Na een korte discussie met de scheidsrechter merkte Jacob op: ‘Die man komt uit Loppersum. Die is door al die aardbevingen natuurlijk iets te vaak door elkaar geschud.’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Rowin Liefers (66. Daniël de Vries), Arco Bartelsman, Stijn Houwers (46. Manuel Kallenkoot), Leon Knol, Ingmar Liezenga, Roy Nijdam, Patrick Venema (71. Shantony Cecilia).

Rolder Boys – Helpman 5-3. Valthermond – Amicitia VMC 4-1. FC Assen – ZNC 2-1. Hoogezand – Forward 2-4. Noordster – Raptim 2-3. Germanicus was vrij.