92'

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

4 december 2016 14:00

Arends, M.J.

20161204 – De toeschouwers die zondag de kou op Sportpark Kardinge getrotseerd hadden, zagen een ware thriller met een rode kaart, drie strafschoppen en een 6-5 overwinning voor GVAV-Rapiditas die in de blessuretijd tot stand kwam.

Noordster, in de afgelopen seizoenen een van de betere ploegen, stond voor deze wedstrijd met drie punten uit drie gelijke spelen onderaan en begon voorzichtig aan de wedstrijd. In de derde minuut liet de linksback van Noordster zich verrassen door de vaste kapbeweging van Patrick Venema die de bal hoog in de touwen joeg (1-0).
Het duurde enige tijd voordat Noordster deze snelle achterstand te boven kwam. Het duurde tot de achtste minuut voordat GVAV-keeper Remco Molenaar de bal ook eens mocht aanraken. Door dit alles liet GVAV zich in slaap sussen en in de 24e minuut kwam Noordster dan ook terecht op gelijke hoogte door Ronald Paans (1-1).
In de 28e minuut ontstond een wat paniekerige situatie toen rechterspits Patrick Venema opeens de laatste verdediger bleek en de bal tot tweemaal toe totaal verkeerd raakte. Toen zijn tegenstander er als gevolg daarvan langsging, haalde Venema net buiten het strafschopgebied stevig uit en mocht hij het veld verlaten. De door Kees Dun genomen vrije trap stuitte op de muur maar werd daarna binnengeschoten door Casper Boneschansker (1-2). Het leed was nog niet geleden voor GVAV want enkele minuten werd een counter met combinaties tussen Frank Davids en Kees Dun door de eerstgenoemde doeltreffend afgerond (1-3).
Alle deskundigen zeggen dan: met 3-1 voorstaan tegen tien man – dan mag er niets meer gebeuren. Maar, voetbal blijft voetbal. Door de mist werd het steeds moeilijker om te zien wat er bij het verste doel gebeurde maar scheidsrechter Arends zag het allemaal wel. In de 43e minuut werd een speler van GVAV (welke was niet te zien) in het strafschopgebied omver getrokken. Ingmar Liezenga schoot de strafschop binnen (2-3). Twee minuten later kopte Boyd Kooy de bal uit een hoekschop binnen (3-3).
Na de rust kwam de vorige week disciplinair gestrafte spits Rashid Conquet binnen de lijnen voor middenvelder Stijn Houwers en die liet er geen gras over groeien. In de 48e minuut was het al raak (4-3). Met tien man en drie spitsen nam trainer Jacob Bosman de nodige risico’s en in de 63e minuut viel er een gat op de linkervleugel waar Aaron Meijerhof van kon profiteren (4-4).
In de 70e minuut werd een onschuldig lijkend duel tussen Boyd Kooy en een spits van Noordster (wie was niet te zien) bestraft met een strafschop die door Kees Dun werd benut (4-5). Ook deze voorsprong kon Noordster niet vasthouden. Uw verslaggever maakte een notitie over een wissel en zo zag hij niet de aanleiding voor de derde strafschop in deze wedstrijd. Ingmar Liezenga schoot ook deze strafschop binnen (5-5).
In het laatste kwartier kon het nog alle kanten op, maar Rashid Conquet werd uiteindelijk de matchwinnaar in de blessuretijd. In een situatie die een buitenspelluchtje leek te hebben, wist hij zich vrij te maken en wist hij de bal met een magistrale, diagonale kopbal in de verre hoek te krijgen (6-5).
Het was daarna nog drie minuten billenknijpen waarin een 6-6 maar ook een 7-5 mogelijk was, maar het bleef bij de 6-5 in de meest spectaculaire wedstrijd van GVAV in acht jaar tijd.
Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop: uit tegen Germanicus.

GVAV-Rapiditas – Noordster 6-5 (3-3)

Scoreverloop: 3. Patrick Venema 1-0. 24. Ronald Paans 1-1. 30. Casper Boneschansker 1-2. 34. Frank Davids 1-3. 43. Ingmar Liezenga (strafschop) 2-3. 45. Boyd Kooy 3-3. 48. Rashid Conquet 4-3. 63. Aaron Meijerhof 4-4. 70. Kees Dun (strafschop) 4-5. 74. Ingmar Liezenga (strafschop) 5-5. 90+2. Rashid Conquet 6-5.
Arbiter: Martin Arends.
Toeschouwers: 81.
Geel: Ingmar Liezenga, Roy Nijdam, Arco Bartelsman (GVAV). Casper Boneschansker (Noordster).
Rood: Patrick Venema.
Man of the match: Rashid Conquet.
Pupil van de week: Max van Onsenoord.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Arco Bartelsman, Stijn Houwers (46. Rashid Conquet), Leon Knol, Ingmar Liezenga (88. Manuel Kallenkoot), Roy Nijdam (73. Dennis Veenstra), Patrick Venema.

Amicitia VMC – FC Assen 0-2. Helpman – Valthermond 1-3. Forward – Germanicus 3-5. Hoogezand – Rolder Boys en Raptim - Beilen afgelast. ZNC was vrij.