GVAV-Rapiditas 1

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

28 maart 2016 14:00

Kamp, W. van der

20160328 – Net als in de eerste wedstrijd dit seizoen zou het geen makkelijke wedstrijd worden.

In de 49e minuut maakte vv Peize de 1-0 en in de 68e minuut maakte Patrick Venema de 1-1 en in de
86e minuut Luciano Matulessy de 1-2.

Door een ongelukkige botsing met de keeper van vv Peize liep Ingmar Liezenga in de wedstrijd een blessure op waardoor hij gelijk door is gegaan naar het ziekenhuis.

Vandaag moest Gvav spelen op een zwaar te bespelen veld met veel wind, regen en af en toe de zon. Het zou dan ook vandaag geen makkelijke opgave worden om de drie punten mee naar huis te nemen.

In de eerste helft kreeg gvav dan al snel een paar kansen maar de bal wilde er niet in gaan.Er werden over het algemeen veel overtredingen gemaakt waardoor onze verzorgster ElsKraaijenhagen het druk had en veel meters maakte om de jongens te verzorgen.

In de 27e minuut moest ze dan ook naar Ingmar Liezenga toe die na een actie op de keeper bleef liggen en na een behandeling niet verder kon spelen. Hij is daarna ook direct door gegaan naar het ziekenhuis om foto’s te maken. Luciano Matulessy mocht hem dan ook na een snelle warming-up gaan vervangen.

Niet veel later kreeg ook Ahmed AbdulKarim een tik tegen zijn knie waardoor hij ook het veld moest gaan verlaten en werd vervangen door Johan Brokaar. Na twee keer te hebben gewisseld in de eerste helft gingen de spelers dan ook de kleedkamer in voor de rust.

De tweede helft ging gvav de druk opvoeren en vv Peize wist niet zo snel wat ze daar mee aan moesten maar ze kregen in de 49e minuut een kans om toch langs de verdediging te komen en ze scoorden tegen de verhouding in toch de 1-0. Vanaf dat moment ging gvav achter iedere bal aan jagen en kregen ze diverse kansen en kreeg de uitstekende keeper van vv Peize het drukker.

Door een mooie actie van Patrick Venema schoot hij de bal mooi in de goal wat onhoudbaar was voor de keeper en bracht de stand op een 1-1. Niet veel later moest helaas ook Roy Nijdam het veld verlaten door een blessure hij werd vervangen door Jaimy Pomstra.
Gvav Kreeg steeds meer kansen en we gingen richting de 90e minuut maar de bal wilde er steeds niet in maar in de 86e minuut kreeg Luciano Matulessy toch een kans en bracht de einduitslag op een 1-2 wat zeker verdiend was.

Het hele team heeft er als een team voor gevochten en dat is zeker een compliment waard en mag gezegd worden natuurlijk niet te vergeten onze trouwe aanhang van Gvav Rapiditas die toch ondanks de tweede paasdag en niet al te mooi weer het team heeft gesteund.

vv Peize – Gvav Rapiditas  0-0 (1-2)

Scoreverloop: 49e minuut. Vv Peize 1-0. 68e minuut. Patrick Venema 1-1. 86e minuut Luciano Matulessy 1-2.
Arbiter: W. van de Kamp.