Germanicus gelukkige winnaar tegen GVAV-Rapiditas

1 - 0

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

11 december 2016 14:30

Jager, C.S.

20161211 – Na het spektakel van vorige week was Germanicus – GVAV-Rapiditas zondag de meest saaie wedstrijd van de competitie tot nu toe.

In de 85e minuut besliste Marco Cremer het duel in het voordeel van Germanicus (1-0).

GVAV miste vandaag enkele vaste krachten. Geheel onopvallend was Arco Bartelsman ondertussen tegen zijn vierde gele kaart aangelopen en dus geschorst. Patrick Venema had één wedstrijd gekregen na zijn rode kaart van de vorige week. Dennis Veenstra heeft zijn pols gebroken. Rashid Conquet was te laat en zat in de eerste helft op de bank. Germanicus miste ook zes vaste krachten en het gemis speelde beide partijen duidelijk parten.
In de gehele eerste helft gebeurde niets dat het noteren waard was tot vlak voor de rust. Een schot van Randy van der Weide was een prooi voor GVAV-keeper Remco Molenaar. Even later was het Ingmar Liezenga die Germanicus-doelman Jehova Mendes voor het eerst wat te doen gaf.
De tweede helft verschilde nauwelijks van de eerste helft: veel ijver maar geen kansen en merkwaardig genoeg zeven gele kaarten in een heel sportieve wedstrijd. Desalniettemin deed scheidsrechter Jager het prima.
Tot de tachtigste minuut rekende iedereen op een 0-0 maar toen het tempo toch omhoog. In de 85e minuut kon Marco Cremer zich vrijdraaien en de bal van dichtbij inschieten (1-0). De scheidsrechter liet een luxueuze hoeveelheid extra tijd spelen maar GVAV slaagde er niet in echt gevaarlijk te worden en zo ging de laatste wedstrijd voor de winterstop verloren.
Op 29 januari 2017 komt Rolder Boys naar Sportpark Kardinge.

Germanicus – GVAV-Rapiditas 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 85. Marco Cremer 1-0.
Arbiter: C.S. Jager.
Toeschouwers: 125.
Geel: Ingmar Liezenga, Leon Knol, Rowin Liefers, Boyd Kooy (GVAV). Nick Schuiling, Randy van der Weide, Nicky Schenkel. (Germanicus).
Man of the match: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Rowin Liefers, Ramon Nijdam, Stijn Houwers (73. Shantony Cecilia), Leon Knol, Ingmar Liezenga (73. Junior Fanny Cisse), Roy Nijdam, Manuel Kallenkoot (52. Rashid Conquet). .

Noordster – Hoogezand 2-4. Rolder Boys – Raptim 3-1. ZNC – Helpman 4-1. FC Assen – Forward 2-0. Beilen – Amicitia VMC 0-2. Valthermond was vrij.