Rolder Boys 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

29 januari 2017 14:00

Fledderus, L

20170129 – De eerste wedstrijd van GVAV-Rapiditas na de winterstop eindigde in een teleurstellende 1-3 nederlaag tegen Rolder Boys.

Kort voor de rust nam Rolder Boys een 0-2 voorsprong door goals van Robin Seefat en Ferdy Hidding. Ver in de tweede helft kwam GVAV-Rapiditas door Lars Brouwer terug tot 1-2 maar kort daarna besliste Himem Mohammad het duel (1-3).

Rolder Boys kwam veel beter uit de startblokken dan GVAV. Na een aantal speldenprikken van Rolder Boys kreeg Patrick Venema van GVAV in de 19e minuut een aardige kans maar zijn schot belandde tegen de keeper. Dat was in de eerste helft de enige mogelijkheid van GVAV terwijl er van Rolder Boys wel zo’n zeven of acht tegenover stonden. Het was dan ook niet meer dan terecht dat de ploeg uit Rolde met een 0-2 voorsprong de rust in ging.
In de tweede helft beet GVAV feller van zich af en kwam Rolder Boys niet meer toe aan het soepele voetbal van de eerste helft. Heel goed was het allemaal niet en schoten, kopballen en voorzetten van GVAV waren steeds een te gemakkelijke prooi voor keeper Arne Wilpshaar. In de 65e minuut was Himem Mohammad met een kopbal dicht bij de 0-3 maar de bal ging naast. Counters van Rolder Boys eindigden verder nogal eens op de vuisten van Yaron Heeren, die in het doel stond omdat Remco Molenaar door een blessure maar één keer had kunnen trainen.
Na een chaotische situatie voor het doel van Rolder Boys slaagde Junior Fanny Cisse er in de 67e minuut niet in de bal over de lijn te drukken. Er waren bij GVAV te veel mensen die onnodig balverlies leden en grossierden in foute passes. Lars Brouwer die ook al niet zo’n sterke wedstrijd speelde, krulde de bal in de 86e minuut uit een vrije schop echter wel netjes in het doel (1-2).
De slotminuten waren hectisch want GVAV zette alles op alles om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en Rolder Boys kwam er nog maar één keer goed uit. Dat was in de 90e minuut waarbij Himem Mohammad de bevrijdende treffer voor de Roldenaren wist te maken (1-3).
Volgende week wacht GVAV de uitwedstrijd bij Valthermond.

GVAV-Rapiditas – Rolder Boys 1-3 (0-2)

Scoreverloop: 38. Robin Seefat 0-1. 41. Ferdy Hidding 0-2. 86. Lars Brouwer 1-2. 90. Himem Mohammad 1-3.
Arbiter: L. Fledderus.
Toeschouwers: 75.
Geel: Rashid Conquet, Leon Knol, Patrick Venema (GVAV). Danny Hingstman (Rolder Boys).
Man of the match: Boyd Kooy.
Pupil van de week: Lorenzo van Dijk.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Yaron Heeren, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries (43. Rowin Liefers), Ramon Nijdam, Dennis Veenstra (46. Rashid Conquet), Arco Bartelsman, Leon Knol, Junior Fanny Cisse, Roy Nijdam (82. Manuel Kallenkoot), Patrick Venema.

Amicitia VMC – ZNC 2-5. Forward – Beilen 1-1. Hoogezand – Germanicus 3-2. Helpman – FC Assen 0-1. Raptim – Valthermond afg. Noordster was vrij.