Lars Brouwer (vrije trap)

Mannen zondag, 1, 2e klasse L

5 februari 2017 14:00

Mansouri, A

20170205 – GVAV-Rapiditas leed ook in de tweede wedstrijd na de winterstop een nederlaag. In Valthermond werd het 5-2 voor de thuisclub.

Na een kwartier stond het al 2-0 door een goal van Gydo Buurman en een eigen goal van Rowin Liefers. Demy te Velde en Rick Slimbach zetten Valthermond nog voor de rust op 4-0. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Lars Brouwer de 4-1 binnen. Na de rust kwam GVAV-Rapiditas terug tot 4-2 door Junior Fanny Cisse maar in de slotminuut zorgde Gydo Buurman voor de 5-2 eindstand.
Volgende week is GVAV-Rapiditas vrij en de week daarna wacht de thuiswedstrijd tegen Forward.

Net als vorige week tegen Rolder Boys begon GVAV te slap aan de wedstrijd. Je kunt het ook omdraaien: Valthermond begon wel aan de wedstrijd met de juiste instelling. In de 9e minuut kwam de linkerspits van Valthermond heel ver en na een simpele voorzet was er een simpele intikker voor Gydo Buurman (1-0). In de 14e minuut kwam Remco Molenaar zijn goal uit terwijl Rowin Liefers de bal ging terugkoppen en die kopbal was doeltreffend (2-0).
In de 16e minuut was er de eerste kans voor Roy Nijdam maar zonder dat hij gehinderd werd, kopte hij de bal naast. In de 21e minuut leek een kopie van het eerste doelpunt in de maak maar Remco Molenaar kon de bal op het nippertje over het doel tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal tegen de paal gekopt.
In de 30e minuut was er weer een kans voor Roy Nijdam maar zijn veelbelovende schot werd van richting veranderd en ging daardoor naast. In de 34e minuut leek Remco Molenaar de bal uit de lucht geplukt te hebben maar hij liet hem toch vallen en de poging tot wegwerken door Boyd Kooy was niet heel gelukkig zodat Demy te Velde had geen enkele moeite om de bal binnen te schuiven (3-0). In de 41e minuut kon Rick Slimbach de bal binnenkoppen uit een van ver genomen vrije schop (4-0). Lars Brouwer verraste vriend maar vooral ook vijand in de blessuretijd van de eerste helft door de bal uit een vrije schop heel schuin voor de goal direct binnen te schieten (4-1).
Trainer Jacob Bosman liet direct bij het begin van de tweede helft de drie wisselspelers allemaal tegelijk invallen en dat leidde wel tot meer druk van GVAV-kant. De ploeg ontwikkelde een langdurig overwicht, terwijl Valthermond het maar wat liet gebeuren. Valthermond had in Erwin Timmer echter een keeper die de baas was in het hele strafschopgebied, zodat vele voorzetten in zijn handen eindigden. In de 73e minuut was Junior Fanny Cisse dan toch succesvol voor GVAV (4-2). In de 85e minuut was er ook weer eens een serieuze mogelijkheid voor Valthermond maar Remco Molenaar had een knappe redding in huis.
In de 90e minuut was het aan de overkant toch grabbelen voor Erwin Timmer na een schot van Ingmar Liezenga maar uiteindelijk werd besloten dat de bal toch niet over de doellijn was geweest. De onverstoorbare scheidsrechter Mansouri had gezien dat er een lichtinstallatie was en liet nog zo’n zeven minuten blessuretijd allemaal spelen. Gydo Buurman maakte in die laatste minuut met een kopballetje van dichtbij de 5-2.

Valthermond – GVAV-Rapiditas 5-2 (4-1)

Scoreverloop: 9. Gydo Buurman 1-0. 14. Rowin Liefers (e.d.) 2-0. 34. Demy te Velde 3-0. 40. Rick Slimback 4-0. 45+2. Lars Brouwer 4-1. 73. Junior Fanny Cisse 4-2. 90+6. Gydo Buurman 5-2.
Arbiter: A. Mansouri.
Toeschouwers: 185.
Geel: Lars Brouwer (GVAV). Theo Gennissen (Valthermond).
Man of the match: Roy Nijdam.
Citaat van de dag: Jacob Bosman.
Toen Ingmar Liezenga halverwege de tweede helft zwaar hinkend en ondersteund door verzorgster Els Kraaijenhagen het veld afging, riep Jacob naar de scheidsrechter: ‘Hij komt zo wel weer terug.’
En die voorspelling was helemaal juist.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Rowin Liefers, Arco Bartelsman, Roy Nijdam, Leon Knol (46. Manuel Kallenkoot), Rashid Conquet (46. Junior Fanny Cisse), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (46. Erwin Siekman).

Germanicus – Amicitia VMC 0-0. Noordster – Forward 7-3. ZNC – Raptim 3-1. FC Assen – Hoogezand 0-5. Beilen – Helpman 3-1. Rolder Boys was vrij.