Mannen zondag, 1, 2e klasse L

12 maart 2017 14:00

Scheidsrechter

Velden, C.A. van der

20170312 – GVAV-Rapiditas boekte zondagmiddag een belangrijke 1-2 overwinning bij Raptim.

In de 30e minuut kwam Raptim op voorsprong door Arnold Markus (1-0). Onmiddellijk na de rust kwam GVAV-Rapiditas op gelijke hoogte door Ingmar Liezenga (1-1). In de 89e minuut was het dezelfde speler die GVAV-Rapiditas de overwinning bezorgde.
Volgende week ontvangt GVAV-Rapiditas stadgenoot Amicitia VMC.

Omdat Lars Brouwer zich verslapen had, moest trainer Jacob Bosman zijn geplande opstelling op het laatste moment aanpassen. Shantony Cecilia zou centraal achterin spelen zodat Ramon Nijdam op het middenveld zou verschijnen. Cecilia stond nu linksback en Nijdam stond weer centraal achterin. Met al een hele wedstrijd in het tweede in de benen werd de pas 17-jarige Manuel Kallenkoot gebeld om op het middenveld te komen acteren. In diverse invalbeurten heeft hij al laten zien dat er progressie in zijn spel zit. Vandaag was hij heel sterk aan de bal ondanks 15 kg zwaardere tegenstanders die in zijn nek liepen te hijgen. Anticiperen op waar de bal zal komen in plaats van het wachten op de bal, is nog wel een duidelijk verbeterpunt.
GVAV begon sterk aan de wedstrijd en zette het op de tweede plaats staande Raptim flink onder druk. In de zevende minuut kreeg GVAV uit één aanval twee prima kansen maar Leon Knol en Patrick Venema kregen de bal niet langs keeper Sander Bunskoek. Pas in de negentiende minuut deed Raptim iets terug met een schot op de paal. In de 24e minuut kreeg Fabian Greve de bal in de rebound na een prima redding van Remco Molenaar maar zijn schot ging hoog over.
Een minuut later probeerde Patrick Venema Sander Bunskoek met een verre lob te verschalken maar met de nodige moeite wist de keeper de bal te pakken. In de 30e minuut was het toch raak maar wel aan de andere kant. Bij een aanval die niet gevaarlijk leek te worden, kreeg Arnold Markus de bal voor de voeten en hij poeierde de bal zonder aarzeling in de hoek (1-0). In de periode daarna had dezelfde speler de 2-0 op zijn voet maar Remco Molenaar stond op zijn post.
Onmiddellijk na de rust viel de gelijkmaker. Na een voorzet op maat van Patrick Venema kon de attent ingelopen Ingmar Liezenga de bal intikken (1-1). In de rest van de tweede helft was het niveau een stuk lager dan in de eerste helft. Raptim kon weinig meer uitrichten en het gros van de lange ballen kwam niet op de plaats van bestemming. GVAV bleef de voetballende ploeg en hoewel grote kansen uitbleven, zag het ernaar uit dat GVAV de enig logische winnaar zou zijn als er nog een goal zou vallen. Die goal viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Na een aanval met een kans voor de ingevallen Junior Fanny Cisse was het Ingmar Liezenga die op de juiste plek stond om de bal tegen de touwen te jagen (1-2).

Raptim – GVAV-Rapiditas 1-2 (1-0)

Scoreverloop: 30. Arnold Malkus 1-0. 46 en 89. Ingmar Liezenga 1-1 en 1-2.
Arbiter: C.A. van der Velden.
Toeschouwers: 250.
Geel: Ramon Nijdam (GVAV). Arnold Malkus (Raptim).
Man of the match: Manuel Kallenkoot.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Shantony Cecilia, Boyd Kooy, Ramon Nijdam, Rowin Liefers, Arco Bartelsman, Leon Knol, Manuel Kallenkoot (67. Serdan Bayrak), Roy Nijdam (79. Junior Fanny Cisse), Ingmar Liezenga, Patrick Venema.

Overige uitslagen

Amiticia VMC – Noordster 1-0. Helpman – Hoogezand 3-2. Valthermond – FC Assen 2-1. ZNC – Rolder Boys 1-7. Beilen – Germanicus 0-3.